De bruker mer enn noen andre

Denne nasjonaliteten legger igjen mest penger i utlandet.

Tyske turister fester gjerne i eget hjemland. Her et "typisk" bilde fra oktoberfesten i München. Men tyskerne bruker også mye penger i andre land. Foto: Colourbox.com
Tyske turister fester gjerne i eget hjemland. Her et "typisk" bilde fra oktoberfesten i München. Men tyskerne bruker også mye penger i andre land. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, vi snakker overhodet ikke om norske turister her. Ifølge en undersøkelse fra reisenettstedet Skyscanner.se er tyskerne de mest spandable. I alle fall om vi regner forbruk per år.

Les også: Disse turistene blir dårligst likt

Tysklands omkring 80 millioner innbyggere bruker faktisk langt mer på turistaktiviteter i andre land enn nasjonalitet nummer to, USA, til tross for landets 300 millioner innbyggere. Men ikke så merkelig om man kjenner reisevanene. USAs innbyggere har gjerne ord på seg for ikke å ha så stor interesse av å reise utenlands. Sjekk antallet pass som blir utstedt til amerikanske innbygger hvert år.

Kineserne kommer

Velstandsøkningen i Kina er også merkbart. Kineserne legger årlig igjen 223 milliarder kroner på reiser i utlandet, og har økt spanderbuksene med 21,4 prosent siden 2008.

Hvem som bruker mest per reisende hode sier undersøkelsen ingenting om.

Hva med turister i Norge?

De turistene som bruker mest penger per døgn i Norge, er amerikanske og japanske turister som kommer hit med fly. Det viser tall fra Transportøkonomisk institutt fra 2009. Minst per døgns besøk i Norge bruker polske og svenske turister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer