De bruker mest penger på ferien

...og de vil ikke bare ligge på stranda.

Eldre bruker mest tid og penger på å reise, viser ny undersøkelse. Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
Eldre bruker mest tid og penger på å reise, viser ny undersøkelse. Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi snakker om 68-generasjonen, selvsagt.

De over 60 år er altså gruppen som bruker mest penger på å reise. Det fremkommer i Europeiske Reiseforsikrings Reiseundersøkelse.

Mat og drikke og severdigheter

Reiselivsundersøkelsen, som TNS Gallup har foretatt for Europeiske Reiseforsikring, viser dessuten at det er god mat og drikke som betyr mest for 60-åringene - men dette er faktisk også det viktigste for alle aldersgrupper. Ni av ti legger mest vekt på dette.

Men for eldre reisende er tematurer, severdigheter og opplevelser omtrent like viktig. Åtte av ti tar slikt med i vurderingen når de bestemmer reisemål.

- I undersøkelsen er det stor forskjell på prioriteringene avhengig av alder. Ungdom vil i tillegg til god mat og drikke ha sol og varme og lavpris, mens komfort og service vektlegges av andre aldersgrupper, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

- Personer over 60 år er en meget ressurssterk gruppe som ønsker opplevelsesreiser. Noen reiser til Antarktis for å se is og snø og Sydpolen, mens Kambodsja lokker de historieinteresserte. Vi har skadesaker som bekrefter dette bildet. Vi har skader på 60-åringen i Angola, 63-åringen i Ecuador, 66-åringen i Nepal, 70-åringen på Grønland, 75-åringen i Chile, 81-åringen i Kina, 82-åringen i Nord-Korea og 90-åringen i USA, sier Vennesland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer