De dårligst likte turistene

Bør franskmennene holde seg hjemme?

Franske turister oppfattes som arrogante og uhøflige. Foto: Colourbox.com
Franske turister oppfattes som arrogante og uhøflige. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Franskmennene er dårligst likt. I en undersøkelse utført blant 4.500 hotelleiere verden rundt, kommer franske turister ut i bunn.

- Franske turister prøver ikke å snakke lokale språk, og oppfattes lett som uhøflige og arrogante. Det sier Expedias markedsdirektør Timothee de Roux i følge Reuters.

I "verste-turist-kagegorien" i årets undersøkelse sliter også spanjoler og grekere med dårlig omdømme på de fleste plan.

- Spytter på gulvene

Expedia står bak undersøkelsen utført av TNS Infratest, en undersøkelse de også gjennomførte i fjor. Da kom også franske turister dårlig ut, verst i Europa. Men i fjor var kineserne vurdert som de dårligst likte turistene på verdensbasis.

Kineserne er de verste gjestene

- Kulturkrasj kombinert med dårlig informasjon fra reisearrangørene er nok grunnen til at kineserne blir ansett som de dårligste turistene, sa direktør for salg, ferie og fritid i Choice Hotels, Holger Kohagen til DinSide i fjor.

Ved restaurantbesøk kan kineserne komme til å spytte og kaste fra seg beinrester på gulvet. Hensyn til det norske røykeforbudet er også noe norske hotellarbeidere savner fra de kinesiske turistene, og som kan føre til frustrerende situasjoner, særlig fordi få kinesere snakker engelsk.

Disse er best likt

De mest populære turistene kommer fra Japan, i år som i fjor. De roter ikke og bråker ikke, er høflige og klager lite. Ikke rart hotelleierne jubler over slike gjester.

Blant europeere er britiske og tyske turister best likt, mens turister fra USA får skryt for å prøve seg på lokale språk, og for sitt generøse forhold til tips og generelt pengeforbruk.

Best kledt italienere, briter (!) og franskmenn. I klesveien taper turister fra USA.

Kle deg ut av trøbbel i ferien

Undersøkelsen omfatter omdømmevurderinger av turister fra 27 land, basert på ni ulike kriteria.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer