De dårligst likte turistene

Bør franskmennene holde seg hjemme?

Franske turister oppfattes som arrogante og uhøflige. Foto: Colourbox.com
Franske turister oppfattes som arrogante og uhøflige. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Franskmennene er dårligst likt. I en undersøkelse utført blant 4.500 hotelleiere verden rundt, kommer franske turister ut i bunn.

- Franske turister prøver ikke å snakke lokale språk, og oppfattes lett som uhøflige og arrogante. Det sier Expedias markedsdirektør Timothee de Roux i følge Reuters.

I "verste-turist-kagegorien" i årets undersøkelse sliter også spanjoler og grekere med dårlig omdømme på de fleste plan.

- Spytter på gulvene

Expedia står bak undersøkelsen utført av TNS Infratest, en undersøkelse de også gjennomførte i fjor. Da kom også franske turister dårlig ut, verst i Europa. Men i fjor var kineserne vurdert som de dårligst likte turistene på verdensbasis.

Kineserne er de verste gjestene

- Kulturkrasj kombinert med dårlig informasjon fra reisearrangørene er nok grunnen til at kineserne blir ansett som de dårligste turistene, sa direktør for salg, ferie og fritid i Choice Hotels, Holger Kohagen til DinSide i fjor.

Ved restaurantbesøk kan kineserne komme til å spytte og kaste fra seg beinrester på gulvet. Hensyn til det norske røykeforbudet er også noe norske hotellarbeidere savner fra de kinesiske turistene, og som kan føre til frustrerende situasjoner, særlig fordi få kinesere snakker engelsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer