De dødes dag

Denne uken feirer meksikanerne Día de los muertos, de dødes dager. Gjennom bønn og fest hyller man sine døde.

Día de los muertos-figurer.

Foto: Christine Baglo Foto: Christine Baglo, IKKE TIL GJENBRUK
Día de los muertos-figurer.

Foto: Christine Baglo Foto: Christine Baglo, IKKE TIL GJENBRUK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mexicanerne har et ukomplisert forhold til døden. Hver høst i tiden rundt allehelgens dag feirer de nemlig sine døde venner i tre dager. Folk setter frem små alter med mat, sjokolade og leker til sine angelitos, sjelene til sine døde barn. Dagen etter feires voksne døde, og de får servert sin favorittmat, tequila og gaver de satte pris på i sitt jordiske liv. På kirkegårdene holder familiene fest for sine døde med musikk, dans og bønn. Og man er ikke snauere enn at man trekker i skjelettkostymer.

Festen har sitt opphav i aztekerne og mayaenes riter. Aztekerne så på døden som en reise videre i livet.

Slik kommer du dit

Dersom du vil delta i meksikanernes spesielle tradisjon, anbefales l Oaxaca i den sørlige delen av landet, eller til Puebla, sørøst for Mexico City.

En rekke flyselskaper flyr fra Norge til Mexico, blant annet Air France, KLM, British Airways og Mexicana De Aviacion. Velger du Oaxaca kan du fly fra Oslo til Mexico City og fly videre derfra. Prisene starter på cirka 6.700 kroner eksl. skatter og avgifter. Vil du heller til Puebla flyr du til Mexico City og kjører leiebil derfra. Kjøreturen tar halvannen time.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer