De elsker Norge

Rundt 550.000 kommer hvert år, og det er fjordene, stillhet og ro de vil ha.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Norges ekthet, gjestfrie vertskap og ryddighet og ordentlighet som tiltrekker disse turistene. Hvem snakker vi om? Tyskerne, selvsagt.

Tyskerne er Norges viktigste turistgruppe. Det har de vært i mange år. I fjor besøkte cirka 548.000 tyskere Norge, ifølge tall fra Innovasjon Norge.

Tyskere kommer til Norge først og fremst for å se fjordlandskapet og stillheten og roen. Og de er turistgruppen som spanderer flest feriedager i landet vårt - gjennomsnittlig hele 10 dager.

Så flott er Norge

Et bevis på hvor populært Norge er som reisemål for tyskere, fikk vi da Bild skrev saken "Skandinavia - et sommereventyr". Her lister det tyske magasinet 26 grunner til å besøke Norge, Sverige, Danmark eller Finland i sommer (de vet altså ikke at sistnevnte ikke er en del av Skandinavia) - og åtte av dem er norske.

Her blir det trengsel i Norge i sommer

"Til Norge reiser for eksempel badeturisten, fjellbestigeren, turgåeren og byturisten, til tross for de høye prisene. I sør lokker den vakre skjærgården, i vest de endeløse strendene, langs kysten i nord ligger drømmeøyer og i øst endeløse skoger. Og mellom disse: fjellkjeden Jotunheimen, som delvis er omkranset av en nasjonalpark. En tur til Oslo eller Bergen er en passende kontrast til stillheten i den imponerende naturen. Og så må man selvsagt nevne det verdensberømte fenomenet midnattssola - fantastisk vakker!"

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer