Kansellerte:

- De er skikkelig knust

Håndballaget sparte i to år for å dra på turnering, men kom seg ikke lenger enn til Gardermoen. - De har nesten blitt vant til å bli skuffa.

FREMDELES OPTIMISTER: Jentelaget og lagledelsen på Gardermoen. Foto: Privat
FREMDELES OPTIMISTER: Jentelaget og lagledelsen på Gardermoen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

J2007 på håndballaget Hinna hadde gledet seg til å dra på Granollers cup i Barcelona. De sparte i to år, og gjennomførte en rekke dugnader.

Flaskeinnsamling, søppelplukking på McDonald's og ansiktsmaling på barn var blant det jentene gjorde for å samle inn penger for å kunne dra på turneringen.

Turen har vært planlagt i to år. De håpet at de skulle dra i fjor, men måtte sette det på vent på grunn av corona. Det positive var at de fikk samlet inn enda mer penger.

Turneringen begynte i onsdag 29. juni, og jentene skulle egentlig være framme dagen før. Grunnet kanselleringer ble billettene deres booket om til dagen turneringen startet.

Turneringen ble aldri noe av for jentelaget.

Flere kanselleringer

Oppmann for laget, Anett Veen Tjelta, tar Dagbladet gjennom hendelsesforløpet.

Onsdag var spillerne og lagledelsen framme på Sola lufthavn klokka 07:30. Flyet deres til København skulle gå 09:50, men etter å ha gått gjennom sikkerhetskontrollen, kom den nedslående beskjeden.

PÅ VEI: Håndballaget på vei fra Sola til Gardermoen. Foto: Privat
PÅ VEI: Håndballaget på vei fra Sola til Gardermoen. Foto: Privat Vis mer

- Vi fikk vite at dette flyet også ble kansellert, men vi fikk heldigvis booket om fly til Oslo klokka 12:15, og fikk beskjed om at vi måtte sove en natt på Gardermoen, sier Tjelta i telefon til Dagbladet.

En snau time etter at de var framme på hotellet, fikk de vite at flyet til Barcelona også ble kansellert.

- Jentene ble jo veldig knust, sier oppmannen.

Ble for tøft

Det skal ikke ha vært kapasitet til å ta inn en gruppe på 23 mennesker på samme fly grunnet veldig kort varsel. Derfor ble de delt opp på fire fly, forteller Tjelta.

- Vi tenkte at det gikk bra så lenge vi kunne møtes i Barcelona omtrent samtidig, men det gikk ikke.

Turneringsledelsen i Spania var villig til å utsette enkelte kamper slik at jentene kunne være med, sier Tjelta. Reisebyrået strakk seg også langt for å gå i dialog med turneringsledelsen i Spania for å prøve å tilpasse et opplegg for laget deres, forteller hun.

MÅTTE SNU: Etter ett døgn med mye venting og kaos, kom jentene se ikke lengre enn til Gardermoen. Foto: Privat
MÅTTE SNU: Etter ett døgn med mye venting og kaos, kom jentene se ikke lengre enn til Gardermoen. Foto: Privat Vis mer

- Det var etter mange timer hjelp fra SAS og reisebyrået at vi besluttet å trekke laget og at jentene måtte reise hjem igjen, forteller Tjelta.

Vant til å bli skuffa

Oppmannen forteller at laget får refundert pengene, men at det var andre ting ved reisen jentene hadde sett fram til:

- Det verste er det sportslige og sosiale som jentene hadde gledet seg til, sier hun.

LOCKOUT: Forbrukerrådet forteller at det er mer enn bare flybilletten som kan bli refundert. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Veldig takknemlig

Selv om flere fly har blitt kansellert, og turen har blitt avlyst, er laget takknemlig for at de ble møtt med forståelse fra SAS.

- Personalet i SAS har strukket seg langt for å hjelpe oss. De oppgraderte billettene våre til business-class, og ordnet en hotellpakke som inkluderte overnatting og matkuponger, sier oppmannen.

Tjelta understreker at dette ikke handler om streiken, men bemanningen.

POSITIVE: Jentene ser allerede fram til 2023. Foto: Privat
POSITIVE: Jentene ser allerede fram til 2023. Foto: Privat Vis mer

Pressesjef i SAS, Tonje Sund, er kjent med situasjonen som førte til at håndballaget ikke kom seg til den spanske storbyen.

- Dette er forferdelig trist å høre. Nå har det vært noen kanselleringer, og at et ungdomslag som har brukt mye tid på å forberede og glede seg rammes er ikke noe morsomt å høre, sier Sund til Dagbladet.

Hun legger til at SAS har vært i kontakt med håndballaget, og at de vil følge opp saken videre, slik at alle får det de har krav på.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer