De farligste veiene

Verdens farligste veier burde skremme de fleste. Se listene over hvilke veier du styrer unna i Norge og utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Mye kan sies om kvaliteten på norske veier, men generelt sett er det ganske trygt å ferdes på dem. Vi har våre smale, svingete og bratte veier vi også, men vi har heldigvis få trafikkulykker sammenlignet med mange andre land.

Likevel har vi en rekke vegstrekninger som skiller seg ut med hyppige trafikkulykker. Se listen fra Vegvesenet lengre ned i artikkelen.

De 23 farligste

Organization for Safe International Road Travel er opptatt av å informere turister om kjørekulturen i forskjellige land, og også hvilke veier som er mer ulykkesutsatte enn andre. De har publisert en liste over verdens farligste veier. Listen viser 23 forskjellige veistrekninger eller områder i like mange land.

Mange av de farligste veiene ligger ikke overraskende i land som ikke er så utviklede. I noen tilfeller er det veistandarden som gjør strekningen farlig, i andre er det trafikkmengden og kjørekulturen i landet.

Se Norges vakreste veier i bilder

Pass på her

Nå kan det diskuteres om det faktisk stemmer at disse 23 strekningene er verdens farligste. Men uansett kan det være greit å være oppmerksom på at disse strekningene langt ifra er de tryggeste for deg som har tenkt deg på bilferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer