De fem mest oppskrytte turistmagnetene

Får karakteristikken "skuffende" i ny reisebok.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ruiner og historiske byggverk som betegnes som underverk, og absolutte must å få med seg hvis man er ekte globetrotter. Men ikke alle står til forventningene.

Det er i hvert fall konklusjonen i den nye reiseboken The Road Less Travelled, som presenterer 1.000 spennende destinasjoner utenfor turisttråkket.

I boken nevnes nemlig turistmagneter som forfatterne bak ikke mener er så gjeve som alle skal ha det til, skriver Timesonline.

Hit reiser vi IKKE tilbake

Her er de fem, og begrunnelsen for at de får tommelen ned:

Stonehenge, StorbritanniaDenne eldgamle steinsirkelen midt ute på et jorde i Wiltshire trekker turister i hopetall, spesielt rundt sommersolverv. Stonehenge står på Unescos verdensarvliste.

Magien blir imidlertid borte siden du hverken får ta på steinene, gå inne i steinsirkelen, og i tillegg betale inngangspenger. Det er ikke noe tilknyttet museum som forteller mer om Stonehenge, og fasilitetene ellers er lite å skyte av, mener forfatterne av boken. De anbefaler heller at folk drar til steinsirkelen på Avesbury er mer spennende å besøke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.