De feteste fjellturene

Fjellfestivalen med tusenvis av deltakere sparker igang sommeren i norske fjell. Her er sommerens beste fjelltips.

Publisert
Sist oppdatert

5. juli starter fjellfolket sin egen festival mellom Romsdalstindene med over 100 forskjellige arrangement. I fjor deltok 3.000 påmeldte, men i år regner de med enda flere i det festivalen går inn i sitt sjette år.

- Litt avhengig av været regner vi med at opptil 4.000 personer er innom de ulike arrangementene, sier Solrun Sylte som er en av ildsjelene bak festivalen som de siste årene har blitt arrangert i samarbeid med Den norske turistforening (DNT).

Fullbookede toppturer

Det viktigste med en fjellfestival er muligens å gå i fjellet, og de som var klar over når turbookingen på nett åpnet var raskt ute. Flere av toppturene til klassikere som Vengetind, Romsdalshorn og Kvanndalstind ble fullbooket på minutter. Men det er fortsatt muligheter for både toppklatrere, langvandrere og småttiser.

- Vi tilbyr fem turtyper; toppturer som er for de litt avanserte uten høydeskrekk, fjellturer som er lange ruter uten klatring, folketurer som kan passe de fleste, halvdagsturer og barneturer.

De mest avanserte turene går med fører og utstyr, og koster mellom 800 og 2.500 kroner. En spesiell klatrerute er for de svært få - Mongejura, Sydpillaren koster 7.500 kroner om du har eget utstyr, og er en lang klatrerute med start i morgengryet. Fjellturer uten klatring kan du bli med på for 350 kroner, mens folketurer, halvdagsturer og barnearrangementene er gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer