De fineste fjellturene

Sjekk ut de fineste turene for familien og de spreke, og den mest spektakulære opplevelsen fjellheimen kan by på.

Publisert
Sist oppdatert

Det er sommer, og fjellet venter på deg. Vi ba Den norske turistforeningen (DNT) om å tipse oss om de beste fjellturene. Vi ba om å få presentert helge- og ukesturer som passer for familier, for de spreke, og til sist ville vi ha forslag til en virkelig spektakulær fjelltur, som IKKE skulle være Besseggen.

Espen Opaker Moreite tok utfordringen, og satte sammen turene han mener er de fineste i disse kategoriene. Det er bare å finne frem fjellstøvlene og pakke ryggsekken!

>>Se turforslagene for sprekinger

MED FAMILIEN PÅ HELGETUR

Skal du på helgetur med familien, er det best for alle å bo samme sted begge netter. Ellers kan det fort bli mye stress for en relativt kort ferietur. Her er DNTs forslag:

Alternativ 1: Tur til Gjende og Valdresflya

For en familie som vil på en helgetur til fjellet, anbefaler DNT at dere reiser til Gjendesheim som ligger ved vannet Gjende på Valdresflya. For å komme hit, kan dere kjøre Valdressekspressen fra Oslo, eller kjøre egen bil. Fra Gjendesheim kan man ta mange fine dagsturer opp mot Sikkilsdalshøe (1.778 moh), eller noen av de mindre toppene, for eksempel Blessomfjellet (1.621 moh), Gjendehøe (1.257 moh) eller Nore og Søre Gåpåpiggen (1.398 moh og 1.433 moh). Gjendesheim ligger dessuten like ved Besseggen, en flott tur, men kanskje litt krevende for de minste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer