De flotteste campingplassene

Kavring eller kaviar? Som innen hotellverdenen finnes det også 1-stjerners og 5-stjerners campingplasser. Her finner du de beste.

Publisert

Bileiernes interesseorganisasjon i Tyskland, ADAC, har vurdert og klassifisert campingplasser på kontinentet. Plassene er vurdert etter forpleining- og fritidstilbud, samt etter kvaliteten på de sanitære tjenestene.

41 plasser har fått karakteren ”Super” – hvorav hele 13 befinner seg i Østerrike. De resterende 28 plassene fordeler seg med seks plasser i Tyskland, fem i Nederland og Spania, fire i Danmark og Italia, tre i Frankrike og én i Luxembourg.

Her finner du de flotteste campingplassene på kontinentet.

Klassifiseres av RBL

Også i Norge har vi klassifisering av campingplassene. Denne klassifiseringen gjøres av Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL), som vurderer plassene og gir fra 1-5 stjerner. Dette systemet er likt i hele Norden. Det angis et antall stjerner for selve plassen, som går på det sanitære og andre fasiliteter, og så gis det egen karakter for hyttene.

- Vi har egne konsulenter som reiser rundt og sjekker campingplassene, forteller Jon Bakketun, direktør i RBL.

- Plassene med 5 stjerner sjekkes hvert år, plassene med 4 og 3 stjerner sjekkes mellom hvert andre og tredje år, og de med mindre antall stjerner sjekkes etter hvert og underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer