De forfører deg på minutter

Proffe sjekkere hjelper norske menn å få seg damer. Vi ble med på vift.

Publisert
Sist oppdatert
- Når jeg går inn på en bar er det ikke spørsmål om jeg får med meg en jente hjem eller ikke. Spørsmålet er hvor pen hun er...


- Plukk en jente, så skal vi sjekke henne opp på fem minutter.

Jaha...

Jeg tror ikke akkurat norske damer kommer til å flokke som måker rundt en fiskebåt for dere to, tenker jeg.

DinSide var med da supersjekkerne i Lovesystems første gang var i Oslo for å holde sjekkekurs i desember i fjor. Taktikkene deres var rett og slett imponerende.

Vi befinner oss midt på Stortorget i verste julemølja. Jenter sprader retningsorientert ut og inn av butikker som de skulle hatt faen selv over seg i førjulstresset.

Ikke nok med det. De to unge herrene ved min side har akkurat skrytt på seg at brorparten av norske jenter faller for sjekketriksene deres... midt på dagen, her i Oslo sentrum.

Hadde de to vært kloninger av Pitt og Clooney, eller så mye som lignet en anelse i fugleperspektiv, så skulle jeg gitt dem en real sjanse. Men nei;

Keychain utfører sine sjekkerutiner på en forbipasserende.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Keychain utfører sine sjekkerutiner på en forbipasserende. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Keychain har langt rødt hår og ser ut som John Arne Riise med permanent. Jeg kan ikke helt konstantere frisyren, for utenpå håret har han et slags "kondom" som dekker mesteparten av den engelske afroen.

Han er kledd i trange høyvannsbukser, kort skinnjakke og ser bortsett fra det ut som en helt normal brite i midten av 20-årene.

Kollegaen Soul er av orientalsk opprinnelse, men også engelsk. Han har intense øyne, bleket pannelugg, snakker dannet engelsk og går og slenger i en litt for stor svart jakke. Heller ikke han har Calvin Klein-kropp og markert hake.

Men i følge seg selv, har de begge noe alle menn ønsker...

Nemlig kunnskapen og evnen til å forføre vakre kvinner.

Daygaming - bryter sosiale barrierer

- Ok, hun der...

Jeg peker vantro på en høy blondine med korte skjørt i selvsikker stilettgange på vei ned Grensen.

Den rødhårede snur på hælen som en veldressert retriever og bykser etter henne mellom småbarnsfamilier og julepakker. 30 meter lenger ned i gaten stopper han skjønnheten med et prikk på skulderen.

Hun smiler litt usikkert i det han sier noe til henne, blir stående målløs en stund, men begynner etter hvert å smile mer og mer. De to håndhilser, men han slipper ikke lanken hennes.

Han snur, vender og stryker litt på den med begge hendene sine mens han prater. Hun virker paralysert. Så slipper han henne, går noen skritt tilbake og setter seg på en benk rett ved. Hun følger litt nølende etter og blir stående et skritt unna. Han snakker og tar igjen tak i hånden hennes.

Så blir hun leiet ned i sittende stilling og sjarmert videre.

- Hun er definitivt en åtter, hvis ikke ni.., sier Soul.

Han står ved siden av meg og filmer hele seansen på avstand. Dette er visstnok rutine for de to engelske casanovaene. Etter fem minutter, noen parbilder tatt på strak arm av Keychain og en tilsynelatende hjertelig klem, kommer han tilbake med nummeret hennes på telefonen sin.

- Vi skal treffes for en kaffe senere i dag, smiler han selvfølgelig.

Jeg har akkurat vært vitne til det pick up artists kaller day gaming og number close. Det vil si sjekking av damer på dagen med mål om å få nummeret deres for videre oppfølging.

Keychain og Soul har fått med seg to italienske turister inn i en hotellobby for litt daygaming. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Keychain og Soul har fått med seg to italienske turister inn i en hotellobby for litt daygaming. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Det kunne jo ha vært tilfeldighet og en god porsjon flaks, tenker jeg. Men etter å ha pekt ut tre damer til i løpet av 20 minutter, hvorav to av dem ga bort nummeret sitt og en av dem ikke ville fordi hun var gift - er jeg overbevisst. Disse guttene har noe ved seg som ikke er hverdagskost.

Sjekkeindustrien i kort:

Det hele begynte som en brukergruppe på internett, som senere utviklet seg til forumer og så til selskaper og websider.

I disse forumene gikk menn inn og utvekslet sjekketriks, metoder og historier om å vinne kvinners gunst - jo vakrere hun var, jo bedre.

Etter hvert har det også blitt skrevet mange bøker om hvordan man forandrer tilsynelatende nerder til supersjekkere. Den mest kjente av disse bøkene er The Game. Boken er en personlig beretning skrevet av den amerikanske journalisten Neil Strauss, kjent i miljøet som sjekkeartisten Style. Sammen med Style, var de første pionerene i bransjen artister som Savoy, Mystery, The Don og Juggler. Alle navn som har mer eller mindre trukket seg tilbake fra sjekkeindustrien, men fortsatt nyter legendestatus i miljøet.

De har imidlertid banet vei for de enda mer avanserte sjekkeartistene som Mr. M og Soul.

I dag er det flere selskaper som tilbyr trening av menn til å forstå hva som må til for å treffe kvinner og få det de vil. Noen av de største er Love Systems, Pick Up 101, Charisma Arts og The Approach.


Den gifte var forøvrig den som smilte bredest da hun ble overrumplet med komplementer inne på GlasMagasinet.

- Det handler om å bryte kunstige sosiale barrierer samtidig som du anvender etablerte og ganske enkle teknikker, sier Soul.

Han og Keychain har akkurat gitt meg den mest forrykende introduksjonen til et kurs jeg noen gang har opplevd. Dette er bare begynnelsen.

Playboy Mansion er et dårlig sted for damer

Det hele startet tre uker tidligere, da jeg traff en kortvokst australier på en bar i London. Han så ut som en del av inventaret på det nye hippe utestedet, og oppførte seg som han eide det. Samtidig hadde han en østeuropeisk stripper på armen med et navn jeg ikke husker, men som hadde kledd tittelen Frøken Minimal. Klær og tilsynelatende intellekt addert.

Han introduserte seg selv som Jim, og var en veldig karismatisk og hyggelig kar i midten av 20-årene. Etter hvert dreide samtalen seg inn på hva han jobbet med.

Han var tidligere advokat, men reiser nå verden rundt og holder sjekkekurs. Uken før vi møttes, hadde han vært på Playboy Mansion i USA. Noe han mente var et dårlig sted å sjekke damer på grunn av logistiske problemer. Med mindre du het Heffner og bodde der...

- Stemningen blir borte på vei tilbake til hotellet i bussen. Eskaleringen dør i sjekkespillet ditt, mente han.

I desember skulle han holde sjekkekurs, eller det han kalte bootcamp, i Oslo.

Jeg ble invitert som mannen fra media. Jim viser seg å være Mister M - et sosialt rovdyr og en av verdens 10 høyest rangerte pick up artists, eller sjekkeartister.

Text game er en egen del av utdanningen. - Du skal ikke undervurdere kraften av tekstmeldinger, sier Soul og viser frem en som tikker inn.
Text game er en egen del av utdanningen. - Du skal ikke undervurdere kraften av tekstmeldinger, sier Soul og viser frem en som tikker inn. Vis mer


3000 dollar helgen

Så det er ikke med så rent lite forventning jeg nå står foran gjengen på tre instruktører inne på et hotellrom i sentrum av Oslo. Mr M, Soul og Keychain.

Etter en slik introduksjon på gateplan, er det ikke til å stikke bak en stol at du blir litt nysgjerrig på hvilken verden disse unge menn egentlig lever i?

Inne på rommet ser det ut som det har gått av en elskovsgranat. Klær over alt. På kaffebordet står en nesten urørt halvflaske akevitt og en tom rødvinsflaske. En fuktighetskrem, diktafon og haugevis med vitaminpiller ligger slengt i vinduskarmen. Et blikk på dobbeltsengen, og det er tydelig at rompikene ikke har vært innom siden i går.

- Vi plukket opp noen jenter utenfor Deli de Luca i natt. De ble med opp og gutta prøvde å "spit roaste"(journ.anm: to gutter som har sex med en jente) den ene, ler Mr M.

Det gikk visstnok ikke helt som de ville, men ifølge kurslederen var det bare en bytur for å sjekke hvordan utelivet i Norge arter seg før de påmeldte studentene i bootcampen er på plass.

Det er på tide å få en forklaring på hva Mr M og kjærlighetssoldatene hans egentlig driver med - og ikke minst hva studentene som betaler 3000 dollar hver for tre dager med seminar og to in field byturer kan forvente seg.

Mr. M ønsker ikke å bli vist på trykk, men her er han i full sving med å instruere.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Mr. M ønsker ikke å bli vist på trykk, men her er han i full sving med å instruere. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Knekt koden - eller en god pose skitne triks?

- Vi reiser verden rundt for å holde bootcamps for det internasjonale selskapet Love Systems. Det blir holdt i alt 35 forskjellige bootcamps i år, og alle varer en hel helg på forskjellige destinasjoner som London, Los Angeles, Sydney, Cape Town og Oslo.

- Så hva er målet til de fleste som kommer på bootcamp?

- De fleste vil lære hvordan de skal overkomme sosial angst, bli selvsikre og møte damene i sitt liv - og faktisk få dem. De damene du ser på gata eller i baren, men aldri får. Det hele handler om å forstå kvinner og hva de egentlig vil ha, samtidig som du utvikler sunne forhold med dem på dine premisser, sier Mr M.

- Vi kurser alt fra de som vil knulle seg gjennom verden til han som kun ønsker å møte sin fremtidig kone. I prosessen med å realisere dine drømmer, uansett hva de er, skal du behandle alle med respekt. Det handler om å gjøre gutter til menn og menn til bedre menn, skyter Soul inn.

- Store ord fra en som så vidt har rundet 25 og prøvde å "spit roaste" en jente kvelden i forveien?

Soul vrir litt på det, noe han er flink til - det kalles re-framing i sjekkemiljøet.

- De fleste der ute tenker at sex er noe kvinner gir til menn. Det er det ikke. Sex er noe fint menn deler med kvinner. Når kvinner går ut så gjør de det ikke for å høre på musikk og være med venniner, det kan de gjøre hjemme på jenterommet. De går ut for å treffe menn og de vil ha sex.

- Mitt motto er å forlate alle kvinner i en bedre tilstand enn jeg traff dem, sier han og setter øynene i meg som et kreftsykt barn.

- Så hva er grunnen til disse rare kodenavnene dere har?

- Det er to grunner til; vi vil beskytte oss fra folk som forhåndsdømmer og vi ønsker ikke å skryte av damene våre. Ta for eksempel Richard Branson, som har hatt stor suksess og har mye penger, men stadig blir kritisert for hva han gjør. Selv om han skaper tusenvis av arbeidsplasser.

- Folk vil alltid tolke uoppnåelige ting negativt. Det samme gjelder for oss som kan få så mange fine damer som vi bare vil, sier M.

Har du sosial angst, så blir du dyttet inn i damer når du er på sjekkekurs med Love Systems.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Har du sosial angst, så blir du dyttet inn i damer når du er på sjekkekurs med Love Systems. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Stort studentspekter

Seminaret begynner med at Mr. M forteller at alle de fremmøtte vil bli presset langt over deres normale komfortgrense under kursets gang. De må lære å bli kvitt angsten for å bli disset.

Så forteller instruktørene livshistorien sin. De kan mer eller mindre oppsummeres i plenum. De var alle nerder til de rundet 20. Ukysset og uten selvsikkerhet, før de fant ut at livet måtte forandres til det bedre. Da de kom inn i sjekkemiljøet begynte ballen å rulle. Nå er de klare for opprykk i Rune Rudberg-ligaen, men med stil.

Instruktørene viser sjekkemetoder og forespeiler studentene forskjellige situasjoner på seminaret.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Instruktørene viser sjekkemetoder og forespeiler studentene forskjellige situasjoner på seminaret. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Så er det studentenes tur.

Rundt bordet på møterommet sitter 10 menn med en aldersforskjell og et repertoar som får en oppsamlingsklasse på Folkeuniversitetet til å blekne;

På det ene bordhjørnet har vi en norsk matte- og fysikkstudent som virker til å kunne mer teori enn instruktørene selv.

Så har vi den nyskilte danske 40-åringen som drikker grønn te og virker rolig og avbalansert. Ved hans side sitter nok en danske rundt 40. Ikledd svartblomstrete cocktailjakke. Han er selger og gir inntrykk av det.

Nestemann er 25-åringen som, ifølge seg selv, åpnet boksen med festing litt for tidlig og helte litt for fort. I prosessen gikk han glipp av hvordan man sjekker damer. Nå drikker han vørterøl og ønsker seg nettopp en dame.

Så har vi han som er nysgjerrig etter å ha lest om teorien på nettet, prøvd en del selv og vil se hvordan proffene gjør det.

Naboen er uten trening. En ingeniør i slutten av 20-åra som har hatt dame halve voksenlivet, men ikke fått noe dreis på det etter at forholdet tok slutt for noen år siden. Stille og rolig spiser han sin nutrilettbar og nipper kildevann.

Stereotypen av de som trenger sjekkehjelp er også tilstede. Den middelaldrende svensken som later til å ha ramlet rett inn i rommet fra settet på SOS Selskapsreisen. Han syntes det er mer naturlig å være her enn å ikke stille opp - etter å ha kjøpt 12 bøker om sjekking, lest 11 og prøvd internettdating i fire år. Alle datene endte med "jeg tror ikke kjemien vår er der", så han skjønte at noe ekstra måtte til.

Flydd inn fra LA kun for kurset er to amerikanere. Den ene er morsom, karismatisk og toppsjef i en verdensledende finansinstitusjon. Med diamant i øret og hendene bak hodet, oser han av selvtillitt og suksess. Problemet hans er at dametekket forsvant for noen år siden. Han vil ha det tilbake.

Den andre amerikaneren har egentlig dame, men vil se mer av mulighetene der ute. Han forteller ikke om alibiet, men håper kjæresten ikke finner ut hva han driver med i Norge.

Bytt rammer - få damer

Mr. M begynner seminaret med å fortelle at han og andre profesjonelle sjekkeartister som regel har nådd et selvrealiserende stadium han kaller ”sosial likegyldighet”. Når du har nådd dette stadiet, er angsten for å bli avvist borte. Du vet du kan få damene du ønsker, og bryr deg ikke om satte sosiale normer som normalt begrenser mennesker i måten de snakker til fremmede på.

- Da kan du gå inn i en gruppe med fem gutter og en jente og fortelle jenta at du syntes at hun er utrolig pen, og bare måtte møte henne, sier M.

- Når jeg går inn på en bar er det ikke spørsmål om jeg går hjem med en jente, men hvor pen hun er…

Så følger en del spørsmål med fasit fra kursleder.

Hvor er det beste stedet for en date?

- Alle steder bortsett fra en restaurant, kommer det fra rommet.

Ikke dårlig, men det rette svaret er et sted i nærheten av der du bor.

Hvor mye må en jente like deg for å ligge med deg?

...(stillhet)

... hun trenger ikke å like deg – se på Hugh Heffner.

Det handler om sosial anerkjennelse. Det er ingen sosial bedømmelse i et rom der du ikke kjenner noen. Fine damer aviser deg kun fordi du prøver deg på samme dølle måten som 10 andre fulle gutter har gjort før deg den samme kvelden. Det handler om å sette seg inn i sosiale rammer og tilpasse dem for situasjonen. Jenter liker snille gutter, men ikke at du er snill når du først møter dem.

Etter at du har ”åpnet” jenta med en vittig kommentar, må du fortsette å snakke, sier M og gir et assosiert utvalg eksempler på sjekkereplikker, eller såkalte åpnere.

Når du har gjort det, må du få jentene til å føle at det er de som må kvalifisere seg og være god nok for deg - ikke omvendt. Du må snu rammen. Ikke skryt av deg selv, gjør henne tjenester eller forandre meninger for at hun skal like deg. Overrask, ert henne, vis høy selvtillitt og klare mål med livet ditt. Tiltrekk henne og dytt henne tilbake. Få henne til å tro at du er et sted i livet hun ønsker seg.

Det hele er et spill. Akkurat som en kattunge som leker med papir på hyssing. Så fort papiret ligger på bakken mister kattungen interessen, men løfter du den så er den på igjen, forklarer M.

Teoriene og taktikken utvikler seg gjennom dagen. Det er i grunnen ganske imponerende å høre på. Vi er innom alt fra underbevisstheten og hvordan du skaper den riktige samtalen, til berøring og de seks fasene du må lede en dame inn i for å få henne i boks. Det holder ikke med en god sjekkereplikk. Du skal kvalifisere deg for henne, eskalere seksuelle følelser, isolere henne fra gruppen etc, etc.

Dette er ikke noe de har slengt sammen på dagen, men utarbeidet fra psykologiske analyser og lang erfaring i feltet. Studentene fyller side på side i notatblokkene og følger panisk med.

Det viser seg at Mr. M er ekspert på sjekking på utesteder og barer, mens Soul er mannen som har ansvar for sjekking på dagen. Måtene å tilnærme seg damer på i disse situasjonene er ganske så forskjellige.

På kveldstid jobber man gjerne med en wing man eller kompanjong for å få høyere sosial status som gruppe og hjelp til å sjekke damen du vil. På dagen er det bedre å gå direkte.

- Ser du en pen jente på gaten, har du tre sekunder på deg før du skal snakke til henne. Tar du ikke valget og gjør det innen den tid, får du ofte så stor angst at du ikke tør gå bort. Det enkle er ofte det beste her.

- Si at du så henne fra andre siden av gaten og at hun ser helt fantastisk ut. Og at du hadde kommet til å sparke deg selv i rumpa resten av livet hvis du ikke hadde kommet bort for å snakke med henne. Jenter er ikke vant med å høre dette på dagen, og ingen kan bli sure på deg for at du sier det, forklarer Soul.

Keychain er ekspert på raskt eskalerende berøringsteknikker. Det var det han tok i bruk før på dagen, da han skaffet nummeret fra blondinen på gaten.

- Det er faktisk veldig effektivt hvis du vet hvordan du gjør det med selvsikkerhet. Så lenge du er komfortabel med å ta på en jente, så blir hun utrolig fort mottakelig for det også. Jenter liker å bli dominert på en fin måte, forklarer han.

Det nærmer seg en kiss close...
Det nærmer seg en kiss close... Vis mer

Når teoridelen begynner å helle mot slutt og noen pekepinner til positive forandring av hver enkelt students personlige stil er gitt, reiser alle for å gjøre seg klare til kveldens sjekkeshow.
Fete barn i godtebutikken


... er hva det ser ut som når gjengen rusler inn på et større utested i Oslo sentrum. De kikker vilt rundt seg og manner hverandre opp. Noen henter en øl, de fleste et glass vann i baren.

- Dette er bra. Gå og åpne de to damene der, sier M til Stig Helmer.

Mr. M om sjekking i Norge:

- Norge har fantastiske jenter, men er et av de mest vanskelige stedene jeg noen gang har jobbet på. Damene her har et veldig høyt bitch shield, det vil si at du skal jobbe hardt for å få kontakt. Spesielt på byen.

Noe av grunnen til dette er at nordmenn ser ut til å ha veldig satte sosiale omgangskretser og grupper. Når de går ut så holder de seg i sin gruppe, og er ikke så åpne for å snakke med fremmede.

Noe av skylden må også den norske drikkekulturen ta. Menn her drikker mye, og jentene er vant med å bli prøvd seg på av 15 fulle karer hver kveld.

Dessuten er veldig få av utestedene vi har sett her designet for at mennesker kan treffe hverandre og snakke uten å måtte skrike til hverandre.


Han ser ikke klar ut, der han står og svetter verre enn ei hore i kirka.

Det hjelper ikke å ha angst. Han blir hvisket i øret hva han skal si og praktisk talt dyttet inn i fanget på de to.

Det ser ikke ut til å gå så bra. Vår venn blir møtt av noen veldig laaange og rare blikk, så M bestemmer seg for å winge.

Det er ikke tvil om mannen har sjarmen på rette stedet. I løpet av noen sekunder står begge jentene og ler hjertelig, noen komplementer er gitt i favør vår svenske venn og samtalen mellom de tre fortsetter når M snur like fort som han gikk inn i situasjonen.

Samtidig har Soul og Keychain kjørt i gang et two set, sjekking av to damer, hvor de utfører en rutine. De forskjellige innøvde teknikkene kalles rutiner på fagspråket. Det kan være en rutine for sjekking på gata, sjekking i butikken, sjekking i baren eller på bussen.

Utfallet av en rutine kan være enten å få nummeret hennes, eller havne til sengs så fort som mulig. Poenget denne gangen er å få en kiss close så fort som mulig. Det vil si et vått kyss på byen.

Jeg har sett mye rart i min karriere på byen, og kyssing er vanlig, men med hånden på hjertet - dette blåser alt av banen når det kommer til sjekking. I løpet av fem minutter klarer de magiske menn å kysse to jenter. Klokken 23:00 på et utested i Oslo. Og de gjentar det med andre jenter senere på kvelden - bare så studentene skal få inspirasjon.

Og det er ikke tvil om at mange av studentene bli fylt med selvtillitt etter hvert som kvelden utvikler seg.

- Jeg føler at jeg kan bruke dette i mange sosiale sammenhenger, ikke bare når jeg vil møte nye jenter. Det er vilt, roper en av studentene til meg når klokken tikker over midnatt.

Oslo er invadert av gamle og nye sjekkeartister.

Oppsummeringen

Da jeg forlater utestedet er jeg forvirret og fortsatt i tvil. Klarer faktisk noen av studentene å skaffe et nummer på noen som helst måte i løpet av helgen. Snakking med jenter er en ting, suksess med damer er noe annet.

Pick up artister sjekker damer hver dag og blir naturligvis gode etter en stund, men klarer de å overføre det til studentene sine? Det burde de for 15.000 kroner helgen.

Og hvem er egentlig disse selvsikre artistene med lamme kodenavn. Det er ingen tvil om at de kan faget sitt, om det så handler om å manipulere eller forme nye menn.

Jeg snakker med M på telefon uken etter bootcamp Oslo.

- Suksess, fornøyde kunder?

- Utrolig bra. Jeg tror vi forandret livet til noen av dem. Flere studenter ble med jenter hjem og noen skaffet seg flere stevnemøter. Vi har allerede satt datoene for neste bootcamp i Oslo om noen måneder.

- Skandinaviske jenter er utrolig vakre, vi må bare komme over og treffe dem igjen, gliser han inn i røret.

Naturligvis...

På nett: Lovesystems.com

Denne saken ble første gang publisert i desember 2008.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer