De fremste britiske turistattraksjonene

Et privat gods, et friluftsmuseum og et historisk skipsverft er det beste av Storbritannias attraksjoner. Har du fått dem med deg?

Holkham Hall er både et privat hjem og et gedigent besøkssenter og museumsområde. Foto: Holkham.co.uk Foto: Holkham Hall
Holkham Hall er både et privat hjem og et gedigent besøkssenter og museumsområde. Foto: Holkham.co.uk Foto: Holkham Hall Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den britiske turistnæringens "Oscar"-utdeling 20. april ble tre attraksjoner kåret som de beste i landet. Tre severdigheter som mange utenfor Storbritannia neppe har hørt om.

Prisen, Enjoy England Excellence Awards, gikk til to store attraksjoner med mer enn 100.000 besøkende i året, og en liten attraksjon av det mer ukjente slaget. Gullprisene gikk til følgende steder:

Årets lille turistattraksjon

Vinneren er Holkham Hall - et privat storgods som ligger midt på en 10.000 hektar stor jordbrukseiendom. Holkham Hall er hjemmet til jarlen og grevinnen av Leicester. Prisjuryen sier om eiendommen:

Holkham Hall er et klenodie som burde bli en stor besøksattraksjon basert på kvaliteten som ligger i en visitt hit.

Her kan du besøke storgodsets bygninger og rom med kunst og skulpturer, antikke møbler og original utsmykking. Det er også et museum her, samt restauranter og butikker. Du kan til og med overnatte nær godset. Inngang til parkområdet og jordbruksmuseet er gratis. For å se selve Holkham Hall fra innsiden betaler voksne 6,50 pund (80 kroner) og barn 3,25 pund (40 kroner). Flere attraksjoner og severdigheter har også egne billetter. Det er dessuten mulig å kjøpe samlebilletter. Se nettsidene for mer informasjon om priser og åpningstider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer