De gir deg verdens beste opplevelser ...

... men det er ikke gratis. Her er de beste turarrangørene.

På eventyr med Wildland - som skal være beste altomfattende reisearrangør. Foto: Wildland
På eventyr med Wildland - som skal være beste altomfattende reisearrangør. Foto: Wildland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

National Geographic Adventurer har kåret de beste reiseselskapene for opplevelsesreiser: Fra safariselskaper til luksusreisearrangører, havopplevelser og sykling, vandring, elveopplevelser og landspesialister.

Det anerkjente magasinet har gått 248 reiseselskaper i sømmene, vurdert og karaktersatt selskapene, for å finne de som utmerker seg som de beste valgene i sine nisjer.

Her kan du se reiseselskapene som National Geographic Adventurer har kåret til de beste innenfor sine kategorier: alt-mulig, sykling, vandring, elv+hav, safari og luksus.

Det er selvsagt ikke slik at det kun er ett selskap som duger innenfor de ulike nisjene. Du kan se hele listen og karakterene hos National Geographic Adventurer på nett.

Safari

Mark Thornton Safaris er verdens beste safariselskap, skal vi tro National Geographic Adventurers kåring. Grunnleggeren Mark Thornton leder personlig alle turene selv. Tanzania er destinasjonen, og plassene er begrensede. Ifølge nettsidene til dette selskapet, er alle safariturene private og lagt opp individuelt etter den/de reisendes behov, interesser og budsjett.

Priseksempel: Priser blir kun oppgitt på forespørsel og med utgangspunkt i opplysninger om deltakertall, preferanser, osv.

På nett: thorntonsafaris.com

Eventyrlig luksus med andBeyond ... Foto: andBeyond
Eventyrlig luksus med andBeyond ... Foto: andBeyond Vis mer


Luksus

andBeyond tar deg med på luksuseventyr på flere kontinenter: Afrika, India og Latin-Amerika. Selskapets røtter er oprinnelig i Afrika, hvor de inntil 2008 drev under navnet Conservation Corporation Africa (CC Africa). I dag eier og driver selskapet nesten 50 safarilodger og -leire i seks afrikanske land. Selskapet tar deg med på safariturer spesialsydd for anledningen: Familiesafari, romantikksafari, golfsafari mm. I India kan du "jakte" på tigre i jungelen, besøke kjørlighetsbeviset Taj Mahal eller rett og slett spise deg kjent med landet. Latin-Amerika-opplevelsene er ennå ikke helt oppe og går, men selskapet planlegger å åpne villmarkslodger i Peru, Ecuador, Brasil og Bilivia mot slutten av 2010.

Priseksempel: Tidagers familiesafari i Sør-Afrika med The Garden Route og Big Five-safari koster fra 12.491 til 111.859 sørafrikanske rand per person (fra 9888 til 88.537 norske kroner).

På nett: andBeyond.com

Alt-mulig

Wildland Adventures var med på økoturismens start, og ifølge National Geographic var selskapets president med på bokstavelig talt å definere ordet økoturisme i sin tid. Wildland Adventures gir deg opplevelser med lokale, velutdannede guider, i 28 land. Dette selskapet tar deg med på alt fra safari i Afrika til opplevelsescruise i Antarktis. Nord-, Sør- og Sentral-Amerika, Middelhavet, Stillehavet og Østen står også på turprogrammet deres.

Priseksempel: 13-døgns cruise i Antarktis koster fra 10.760 dollar per person, avhengig av lugartype - tilsvarende 64.655 norske kroner.

På nett: wildland.com

Sykling

Verdens beste reisearrangør for sykkelturer er ifølge National Geographic Adventurers kåring, selskapet Backroads. Du kan velge mellom tre ulike komfort-nivåer, i alt fra Afrika til Asia, Europa, Latin-Amerika, Amerika og Oseania. Du kan velge mellom 68 destinasjoner i 35 ulike land.

Priseksempel: Nidagers sykkeltur i Vietnam, med kajakkpadling og seilig inkludert koster 4198 dollar per person - eller 25.165 norske kroner.

På nett: backroads.com

Vandring

Sierra Club Outings er selskapet som kommer ut som det beste valget blant selskapene som tilbyr vandre- og fjellturer. Programmet deres omfatter 350 forskjellige turer i mange ulike land; fra Silkeveien i Kina til toscanske landsbyer og safari i Afrika.

Priseksempel: 10-dagers tur i Toscana og Umbria koster 3925 dollar per person - eller 23.585 norske kroner.

På nett: outings.sierraclub.org

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer