Bunad på fly

De kan ta fra deg bunadssølja hvis nåla er for lang

Hvor lang kan nåla og bunadskniven være?

FRAM MED MÅLEBÅNDET: Nåla på bunadssølja kan ikke være lengre enn seks centimeter hvis du skal ha den med gjennom sikkerhetskontrollen. Bunadskniven MÅ sjekkes inn. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FRAM MED MÅLEBÅNDET: Nåla på bunadssølja kan ikke være lengre enn seks centimeter hvis du skal ha den med gjennom sikkerhetskontrollen. Bunadskniven MÅ sjekkes inn. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonaldagen nærmer seg, og kanskje har du planer om å fly til et annet sted i landet for å feire den store dagen. I år faller 17. mai på en fredag, som betyr at de aller fleste får en langhelg også.

Dagen før nasjonaldagen er det ventet opp mot 89.000 reisende til og fra Oslo Lufthavn (OSL), ifølge prognosene deres.

Men, skal du ha med deg bunad på flyet, er det noen ting du må vite.

1. Ikke sjekk inn bunaden

Først og fremst bli du anbefalt å ta med deg bunaden i håndbagasjen, for ifølge Tryg Forsikrings statistikk forsvinner 200-300 bunader årlig, som til sammen er verdt drøyt sju millioner kroner.

Festplaggene forsvinner fra kofferter på fly, og ved tyveri fra bil.

2. Mål nåla og kniven

Du må, imidlertid, være oppmerksom på at det er spesielle regler knyttet til bunadstilbehøret. Nåla på bunadssølja og bladet på bunadskniven kan ikke være lengre enn seks centimeter. Dette understrekes på Sas og Norwegians hjemmesider.

Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef på OSL, sier at du fint kan ta med bunadssmykker innenfor tillatte mål inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt før du skal gjennom sikkerhetskontrollen og legge dette sammen i en pose.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer