De klassiske underverkene

Med røtter i antikken er det ingen bombe at de fleste underverkene på den "klassiske" listen befinner seg i området rundt Middelhavet.

Publisert

Pyramidene stammer helt fra 2.000 år før Kristus, og kan, som de eneste av de gamle underverkene, beundres den dag i dag. Den største er Kheops-pyramiden som strekker seg 147 meter over bakken. Du finner pyramidene i Giza i Egypt, og kommer deg greit dit fra Norge bl.a. med flere charterselskaper.

De hengende hagene i Babylon, i det nåværende Irak, er forsvunnet for lengst. Dessuten er det nok et ganske utilgjengelig område for de fleste av oss. Hagene bestod av terrasser på toppen av en buet bygning i nivå fra 20 til 90 meter over bakken. De ble mest sannsynlig anlagt av kong Nebuchadnezzar rundt år 600 før Kristus, men er også assosiert med dronning Semiramis.

Statuen av Zevs markerte stedet for de originale olympiske leker i Olympia i Hellas. Den ble konstruert i gull og elfenben ca. 400 år før Kristus, og skal ha vært hele 12 meter høy. Alle spor er borte, med unntak av reproduksjoner på mynter.

Artemis-(Diana-)tempelet i tyrkiske Efesos tok 120 år å ferdigstille. Det var mer enn 122 meter langt, og bestod av flere enn 100 kolonner i 18 meters høyde. Det ble påbegynt ca. 360 før Kristus og ødelagt av Goterne i 262 etter Kristus. Både Efesos og Olympia kan by på mengder av severdige arkeologiske skatter, og er vel verdt et besøk selv om de store "underverkene" er borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer