De kuleste museene

Samtidskunst i samtidsbygg. De nye museene svinger i takt med kunsten de presenterer. Her et lite knippe av de nye hotte museene.

Schaulager i Münchestein i Sveits, tegnet av Herzog & de Meuron.

Foto: www.schaulager.org
Schaulager i Münchestein i Sveits, tegnet av Herzog & de Meuron.

Foto: www.schaulager.org Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Schaulager

Arkitektene Herzog & de Meruon, som vant den prestisjefylte Pritzker-prisen for god arkitektur i 2001, og som står bak det veldige Forum-bygget i Barcelona, har tegnet den bunkerslignende bygget hvor Schaulager-museet i Münchestein i Sveits, holder hus. Dette nyåpnede samtidskunstmuseet har en samling bestående av Mondrian, Bill Viola og Jeff Wall.

Adresse: 19 Ruchfeldstrasse, Münchenstein, Sveits.Telefon: + 41 61 335 32 32Nett: Schaulager

Musac

Guggenheim-museet i Bilbao har fått knallharde konkurrenter, og en av dem er Musac, Museo de Arte Contemporáno de Castilla y León. Bak selve bygget står Tuñon og Mansilla, som vant Premio Arqitectura Española (den spanske arkitektprisen) i 2003. Museet presenterer arbeidene til kjente, nålevende spanske kunstnere.

Adresse: Avenida de los Reyes Leoneses, s/n, León.Telefon: + 34 - 917 81 1222Nett: Musac

Es Baluard, Palma de Mallorca

Palma bys nye museum, Es Baluard, har blitt bygget opp innenfor den renessanse-festningen Baluarte de San Pedro. Byutviklerne i Palma besluttet å bruke området til å huse et samtidskunstbygg, og samtidig vitalisere området. I dag er her utstilt arbeider av en rekke anerkjente kunstere, blant annet de katalanske kunstnerne Miró og Saura.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer