De lever ved en aktiv vulkan...

I Costa Rica får du ikke bare et utrolig dyreliv, du får også en av verdens mest spyttende vulkaner. Et område skapt for eventyr...

De lever ved en aktiv vulkan...
Publisert
Sist oppdatert

Helt nord i Costa Rica finner du Zona Norte. Et tradisjonelt landbruksområde som byr på mye mer enn sjarmerende cowboyer og beitende kuer. Hit strømmer nemlig tusenvis av turister hvert år.

De fleste kommer for å se Arenal-vulkanen. Vulkanen som med sine 1657 meter over havet er landets mest aktive, er den mest aktive i hele den vestlige hemisfære. Inntil 29. juli 1968 trodde man at den majestetiske kjempen var inaktiv, men et utbrudd som drepte 87 mennesker, snudde alt på hodet i La Fortuna.

La Fortuna er nemlig den lille byen som ligger ved foten av vulkanen. Siden det siste store utbruddet Arenal-vulkanen hadde, har den fortsatt å være aktiv. Flere mennesker har blitt drept de seinere åra som følge av utbrudd, men stort sett fordi de har trosset reglementet for hvor nære du kan gå fjellet.

Det er kanskje ikke så rart folk glemmer seg bort - når du ser hva som skjuler seg i jungelen rundt...

Rumlende skjønnhet

Det sies at bare halvparten av turister som kommer til Arenal, ser vulkantoppen. Været i regionen er preget av mye tåke og regn, med en snittemperatur på 20 grader i året. Det trenger likevel ikke å begrense deg fra å føle vulkanens tilstedeværelse. Når du rusler rundt i jungelen eller en av de små landsbyene i området, vil du stadig høre små og større utbrudd som stadfester at du er i vulkanland. På klare morgener og netter kan du se lava som blir spyttet ut og renner nedover sidene av kjempen. Et imponerende og skremmende skue som får deg til å føle naturens overmakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer