De lykkeligste i verden

Her er listen der Norge ligger på niendeplass.

Danskene er verdens lykkeligste, skal vi tro rapporten fra OECD. Foto: Colourbox.com
Danskene er verdens lykkeligste, skal vi tro rapporten fra OECD. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Europere er med få unntak verdens lykkeligste folk. I vår rike del av verden er innbyggerne både fornøyde og positive til fremtiden. Danskene troner på toppen, mens også nordmenn og irer ser svært lyst på tilværelsen i fremtiden.

Rapporten utført av OECD har fokusert på om de spurte opplever at livet er preget av positive eller negative opplevelser og følelser. Mer eksplisitt ble respondentene bedt om å svare på spørsmål som Satte du pris på noe du gjorde i går? Var du stolt av noe du gjorde i går? Lærte du noe i går? og Ble du behandlet med respekt i går?

Rapporten er basert på en undersøkelse gjort i 140 land verden rundt i 2008, skriver Forbes. I hvert land deltok en representativ gruppe mennesker over 15 år i undersøkelsen.

1: Danmark

Hele 90,1 prosent av innbyggerne er fornøyde med livet, mens skyhøye 92,3 prosent av innbyggerne også forventer å være fornøyde med livet i fremtiden. Med disse tallene er danskene både de mest fornøyde, og de mest optimistiske med hensyn på sin fremtidige tilværelse.

Men gir lykke også et langt liv? Ikke nødvendigvis viser denne danske undersøkelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer