De mest plagsomme passasjerene

Folk som lukter vondt, eser ut over setet, eller sparker i seteryggen er verst.

Du kan dessverre ikke alltid velge hvem du blir sittende sammen med på flyet. Foto: Celia Martinez Bravo
Du kan dessverre ikke alltid velge hvem du blir sittende sammen med på flyet. Foto: Celia Martinez Bravo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet om dette temaet før, men det er evig tilbakevendende. Ikke så rart, for i dagens verden flyr vi ganske mye, og når flere hundre mennesker presses sammen på den begrensede plassen en flykabin tilbyr, er det klart at det kan oppstå irritasjon.

Reisenettsiden Travelocity gjennomførte nylig en Rudeness Poll, altså en undersøkelse om uhøflig oppførsel blant flypassasjerer.

Lurer du på hva de kabinansatte synes er mest irriterende? Det kan du lese om her.

Feite folk, svettelukt og nysing

1.600 amerikanere og canadiere ble spurt om hva de mente var mest uhøflig oppførsel ombord på fly. Her er hva de svarte:

  • Flere enn 80 prosent av de spurte mente at overvektige passasjerer burde få to seter, slik at de ikke eser ut over setet til sidemannen. Meningene var delte om hvorvidt tjukkasen skulle betale for to seter selv - 44 prosent mente nei, mens over en tredjedel mente ja.
  • Det er ikke populært å havne ved siden av passasjerer som prater høyt og gjerne banner også. 56 prosent mente det var verst.
  • Omtrent like irriterende er det at passasjeren bak sitter og sparker i stolryggen. 50 prosent mente det var svært uhøflig oppførsel, forståelig nok.
  • Ingen synes det er stas å bli sittende ved siden av en passasjer med dårlig kroppslukt - det være seg svettelukt, uvasket hår, dårlig ånde eller det som verre er... 45 prosent mente dette var ille.
  • Det er heller ikke populært å havne med siden av en som sitter og hoster og nyser hele tiden. 30 prosent mente dette er ugreit.
  • Det er ikke stort bedre å sitte ved siden av en passasjer som bakser med altfor mye håndbagasje, og skaper kø under ombordstigningen på grunn av dette. 29 prosent svarte at dette var irriterende. Det hører også med at folk som ikke skjønner køkultur under ombordstigning heller ikke er populære medpassasjerer. Enda mer irriterende er det med folk som stresser og presser på for å komme kjapt ut av flyet.
Er det greit å senke seteryggen på flyet? Delta i debatten..

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer