De mest snøsikre skistedene i Alpene

Her er sesongen lengst.

St. Moritz er et av Alpenes mest snøsikre skisteder. Foto: St. Moritz
St. Moritz er et av Alpenes mest snøsikre skisteder. Foto: St. Moritz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alpesesongen drar for alvor i gang først etter jul, men har du tenkt deg en tur nedover, er det greit å begynne å planlegge allerede nå.

Vi har tidligere presentert skiekspertens alpefavoritter, for å hjelpe deg til å velge skistedet som passer deg best.

Å reise på skiferie er gøy, men det avhenger selvsagt av at snøen er på plass. OI løpet av de siste årene har Alpene merket klimaendringene. Isbreen har blitt mindre eller forsvunnet, noe som har gjort at skisteder osm tidligere var åpne også om sommeren har måttet droppe dette. Vinterkulda er blitt mer ustabil, og for enkelte skidestinasjoner har dette skapt problemer i forhold til snømengde i anlegget.

Det er ikke så ille at skimulighetene i Alpene ser ut til å forsvinne med det første, men i denne saken presenterer vi skianleggene som er mest snøsikre og har lengst sesong. Likevel, det er viktig å merke seg, som skiekspert Lars Bull påpekte overfor oss, at et sted som lokker med mye snø, også er et sted der det faktisk kommer mye nedbør i løpet av sesongen. Det betyr jo at det er en risiko for at skihelgen din i Alpene snør bort.

Vi håper selvsagt alle som reiser avgårde får drømmeforhold og sol. Er du fortsatt opptatt av å vite hvilke skisteder som har mest snø, så ser du listen her:

Alpe d'Huez, Frankrike
Alpe d'Huez øst for Grenoble har sikret seg bra snøforhold hele vinteren, fordi de har bygget heiser som tar gjestene helt opp til isbreen. Åpner 5. desember, og holder det gående til 25. april.
Høyeste punkt: 3 330 moh

Lech, Østerrike
Hvert år faller det gjennomsnittlig syv meter snø i Lech, som ligger litt nord for St. Anton. Det betyr naturligvis at det kommer en del nedbør her gjennom sesongen, som Lars Bull påpeker. Det er felles skipass for St. Anton. Lech, Stuben og Zürs. Lech er en sjarmerende tradisjonell østerriksk landsby. Sesongen begynner 27. november, og varer til 25. april.
Høyeste punkt: 2 450 moh

Cervinia, Italia
Cervinia er kjent for sine lange løypetraseer (den lengste er åtte km), og gode snøforhold. Landsbyen ligger høyt, hele 2 050 moh. Bakkene er ikke spesielt bratte, men Cervinia deler løypeområde med Zermatt, som ligger på andre siden av Matterhorn. Cervinia har holdt det åpent siden 31. oktober, og holder det gående til 2. mai.
Høyeste punkt: 3 883 moh

Tignes og Val d'Isère har bra skiforhold, og en isbre som eråpen for skikjørere ti av årets måneder. Foto: Tignes
Tignes og Val d'Isère har bra skiforhold, og en isbre som eråpen for skikjørere ti av årets måneder. Foto: Tignes Vis mer


Val d'Isère/Tignes, Frankrike
Disse to skiresortene åpner siste helgen i november, og stenger 2. mai. Men du kan stå på ski på isbreen Grande Motte ti måneder i året.
Høyeste punkt: 3 456 moh

Sölden, Østerrike
Sölden garanterer snø fra slutten av oktober og ut mai. Det kan de, fordi de to isbreene ved Rettenbach og Tiefenbach sikrer skiføre.
Høyeste punkt: 3 250 moh

Val Thorens er populært blant nordmenn. Foto: Martin Hovden
Val Thorens er populært blant nordmenn. Foto: Martin Hovden Vis mer

Saas Fee, Sveits
Saas Fee er nok et snøsikkert alpested, takket være isbreene. Bakkene er imidlertid ikke blant de bratteste. Bakkene har vært åpne siden slutten av oktober, og ut i mai. I juli til september kan man stå på ski på isbreene.
Høyeste punkt: 3 600 moh


Val Thorens, Frankrike
Val Thorens er den høyestliggende skidestinasjonen i Vest-Europa, med sine 2 300 moh. Har forbindelser til naboanleggene i Courchevel, Méribel og Maurienne. Val Thorens åpnet 22. november, og holder det gående til mai.
Høyeste punkt: 3 230 moh

Bli med til Val Thorens: 6 dager, 4 daler og 1 snøstorm

Flaine, Frankrike
Flaine får rundt seks meter snøfall hver vinter, og grunnen til dette er at skisenteret ligger ved Mont Blanc, som dikterer mye av været i området. Ikke hørt om Flaine? Skisenteret har vært i skyggen av konkurrentene i en del år, men nye investeringer og oppussing av resortet har gitt Flaine en renessanse. Åpner 12. desember, stenger 18. april.
Høyeste punkt: 2 480 moh

St Moritz, Sveits
St Moritz har jevnt over gode snøforhold hele sesongen. Kjent som lekeplass for nyrike russere, men skiforholdene er bra. Ofte flyttes World Cup-renn hit dersom det opprinnelige stedet ikke har bra nok forhold. Åpnet 17. oktober, stenger 30. mai.
Høyeste punkt: 3 303 moh

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer