De mest snøsikre skistedene i Alpene

Her er sesongen lengst.

St. Moritz er et av Alpenes mest snøsikre skisteder. Foto: St. Moritz
St. Moritz er et av Alpenes mest snøsikre skisteder. Foto: St. Moritz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alpesesongen drar for alvor i gang først etter jul, men har du tenkt deg en tur nedover, er det greit å begynne å planlegge allerede nå.

Vi har tidligere presentert skiekspertens alpefavoritter, for å hjelpe deg til å velge skistedet som passer deg best.

Å reise på skiferie er gøy, men det avhenger selvsagt av at snøen er på plass. OI løpet av de siste årene har Alpene merket klimaendringene. Isbreen har blitt mindre eller forsvunnet, noe som har gjort at skisteder osm tidligere var åpne også om sommeren har måttet droppe dette. Vinterkulda er blitt mer ustabil, og for enkelte skidestinasjoner har dette skapt problemer i forhold til snømengde i anlegget.

Det er ikke så ille at skimulighetene i Alpene ser ut til å forsvinne med det første, men i denne saken presenterer vi skianleggene som er mest snøsikre og har lengst sesong. Likevel, det er viktig å merke seg, som skiekspert Lars Bull påpekte overfor oss, at et sted som lokker med mye snø, også er et sted der det faktisk kommer mye nedbør i løpet av sesongen. Det betyr jo at det er en risiko for at skihelgen din i Alpene snør bort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer