De neste fem fjellturene

Her fortsettelsen på listen.

Publisert

I denne listen finner du de fjellturene som er kåret til nummer seks og ut. De fem flotteste fjellturene finner du 14070>her.

14085">6: Preikestolen, Ryfylke

- Prekestolen er utrolig unik. Når du står ute på kanten slår tanken deg – når kommer dette til å falle, for før eller siden må det jo bare falle, sier Hjelle.

Landskjent landemerke og utsiktspunkt. Dette har du utvilsomt sett i magasiner eller på TV. Prekestolen er på mange måter uforståelig der den demonstrativt henger cirka 600 meter over Lysefjorden. Fra Preikestolhytta tar turen om lag en og en halv time. På veien går du blant annet over sviller på myr i Neverdalskaret. Ønsker du å se litt mer av området har DNT fem merkede løyper som alle starter fra Preikestolshytta.

14086">7: Besseggen, Jotunheimen

- Over 30.000 mennesker tar denne turen hvert år. Det sier seg vel selv at Besseggen er verdt et besøk. Du går langs en spiss egg, og ser ned på to brevann, Gjende og Besseggvannet, det ene er grønt det andre er knallsvart. Mange ville nok plassert denne turen lenger opp på lista, sier Hjelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer