De særeste severdighetene i USA

Med tips fra nettstedet Roadside America, kan bilturen i USA føre deg til attraksjoner du neppe ante fantes.

Publisert
Sist oppdatert

Begravelsesgolf, verdens største egg og skumle dukker. Langs amerikanske landeveier kan du oppleve mangt og meget som ikke er oppført i tradisjonelle reiseguider. Her er noen eksempler:

Buktalermuseum

I Fort Mitchell, Kentucky, kan du besøke Vent Haven. Det er et privat hjemmemuseum dedikert til buktalerkunsten. Gangene er fylt med dukker med løs kjeve, kraftig ansiktsmaling og stirrende øyne. Noen ligner på kjente mennesker mens andre ser typisk buktalerdukke ut. OG alle stirrer på deg ... Alle bortsett fra Hitlerdukken, som er på lager og aldri settes på utstilling.

Golf hos begravelsesagenten

Alle som har sett TV-serien Six feet under har fått med seg bisarre trekk fra amerikansk begravelseskultur. Men merkeligere blir det om du besøker Ahlgrims Funeral Parlor i Illinois. Her kan nemlig besøkende legge ut på en runde minigolf mellom kister og gravstener.

Et gravsted for kreative

Mens vi er inne på dødelighet og udødelighet: På Hope Cemetery i Barre, Vermont, kan du nyte synet av de mest originale gravstøtter og minnesmerker. Ikke så rart - dette er granittens hjemby i USA, og de fleste gravstøtter i granitt i statene kommer fra dette området. På Hope Cemetery kan du for eksempel se gravstøtter i form av biler, fotballer, stoler og andre skulpturer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer