De siste ekte mannfolk...

Halvt mann, halvt jord, sies det om den argentinske gaucho. Machomannen som fortsatt har hest og kniv som sine viktigste redskaper, rir alene inn i solnedganger, sjarmerer dama di i senk og bare har kjøtt på menyen.

Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen.
Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

>>Se bildene av ekte mannfolk i action her...

- Che, oye, che, tienen ese en Noruega? Tienen la coca?

Den kraftige og høyreiste argentinske cowboyen ser spørrende ned på meg. De mørkebrune og blanke øynene hans skinner obskurt under den brede, sorte hattebremmen. Sammen med det lure smilet om munnen, tyder de likevel på at han allerede vet svaret.

- Que no, nei, ikke sant, sier han konfirmerende.

Og ja, han har helt rett - vi har ikke kokaplanter i Norge. Jeg sparer meg en fattig forklaring på hva snus er, og at norsk bondevett automatisk ville tro en dosering kokablader gir samme virkningen som det hvite pulveret.

Det virker likevel ikke som jeg har noe stort valg når han rekker frem posen med det grønne i. Jeg får et lynkurs i argentinsk porsjonering, det vil si fra kjake til kjake, og en liten dæsj med noe saltlignende på håndbakken. Det skal sleikes opp etter at munnen er fylt med dobbeltbrettede blader.

- Saltet produserer spytt og gir smak til de ellers så tørre bladene. Du trenger ikke bekymre deg, koka er lovlig i nord der jeg kommer fra. Det brukes mot høydesyke og døyver sultfølelse - pero che, denne helgen er alt lov, og sulten er det siste du vil være, ler den hardbarkede og presenterer seg høflig som Juan Carlos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer