Flysete

De sju verste setene i flyet

Og dette er måten du unngår dem på.

VELG RETT SETE: Å velge riktig sete på flyet bør du ikke overlate til tilfeldighetene. Foto: Odd Roar Lange
VELG RETT SETE: Å velge riktig sete på flyet bør du ikke overlate til tilfeldighetene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse sommertider er de fleste overlykkelige bare de finner et ledig flysete. Men det er noe du må være klar over før du bestiller og reiser av gårde. I alle fall hvis du setter pris på litt komfort.

Som om ikke sommeren og flyreiser har vært trøblete nok. Visste du at det er enkelte seter i flyet som er mye bedre enn andre?

For mange passasjerer kan de mange seteradene tilsynelatende se ganske like ut. Men det er noen du bør unngå.

I alle fall hvis du skal fly mer enn én times flyreise.

Styr unna

Her har du en oversikt over seter du bør prøve å komme unna enten du går om bord i et charterfly til Gran Canaria eller rutefly til eller fra Tromsø og Bergen.

Og for ikke å snakke om langturen til Thailand, USA eller Karibia. Da er det ekstra viktig å ha gjort hjemmeleksa før du går om bord.

Sikkerhet

Det er mange som lurer på hva som er det sikreste setet om bord i et fly.Men risikoen for å omkomme i en flystyrt er faktisk så liten som 1:11 millioner, ifølge en amerikansk undersøkelse.

Det betyr at du, ifølge statistikken må fly døgnet rundt sammenhengende i 86 år for at det skal skje noe så dramatisk under flyturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.