Flysete

De sju verste setene i flyet

Og dette er måten du unngår dem på.

VELG RETT SETE: Å velge riktig sete på flyet bør du ikke overlate til tilfeldighetene. Foto: Odd Roar Lange
VELG RETT SETE: Å velge riktig sete på flyet bør du ikke overlate til tilfeldighetene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse sommertider er de fleste overlykkelige bare de finner et ledig flysete. Men det er noe du må være klar over før du bestiller og reiser av gårde. I alle fall hvis du setter pris på litt komfort.

Som om ikke sommeren og flyreiser har vært trøblete nok. Visste du at det er enkelte seter i flyet som er mye bedre enn andre?

For mange passasjerer kan de mange seteradene tilsynelatende se ganske like ut. Men det er noen du bør unngå.

I alle fall hvis du skal fly mer enn én times flyreise.

Styr unna

Her har du en oversikt over seter du bør prøve å komme unna enten du går om bord i et charterfly til Gran Canaria eller rutefly til eller fra Tromsø og Bergen.

Og for ikke å snakke om langturen til Thailand, USA eller Karibia. Da er det ekstra viktig å ha gjort hjemmeleksa før du går om bord.

Sikkerhet

Det er mange som lurer på hva som er det sikreste setet om bord i et fly.Men risikoen for å omkomme i en flystyrt er faktisk så liten som 1:11 millioner, ifølge en amerikansk undersøkelse.

Det betyr at du, ifølge statistikken må fly døgnet rundt sammenhengende i 86 år for at det skal skje noe så dramatisk under flyturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer