De som reiser hit, angrer ikke

Svalbard innfrir forventningene om en helt spesiell opplevelse.

Publisert
Sist oppdatert

Svalbard er vakkert og eksotisk - både for utlendinger og nordmenn. Og ni av ti som reiser hit, anbefaler sine venner og familiemedlemmer å ta seg en tur.

Det kommer fram av Svalbards gjesteundersøkelse for 2008. Undersøkelsen viser også at åtte av ti er fornøyde med oppholde sett i forhold til pris. Det må reiselivsleder Unni Myklevold i Svalbard Reiseliv være fornøyd med, for Svalbard er ikke noe billig reisemål.

- Det er ingen impulshandling å reise hit. Folk som kommer planlegger turen nøye, og mange har lest mye om Svalbard og har stor kunnskap, sier Myklevold.

- Hva er det som gjør at folk er så fornøyde med Svalbard?

- De som kommer hit ønsker å oppleve arktisk og urørt natur, og det får de jo. I tillegg må jeg si at vi har fantastiske guider som løfter opplevelsene enda mer.

Hundesledekjøring, nordlysjakt, scooterturer, isgrotting, trugeturer og isbjørnsafari er bare noen av aktivitetene besøkende kan være med på.

Isbjørn er høydepunktet

- Det eneste punktet Svalbard ikke alltid innfrir på, er isbjørn. Mange av turistene forventer å se isbjørn. Hvis de ikke gjør det, blir noen skuffet. Vi prøver nå å sørge for at guidene våre gir enda bedre informasjon om isbjørnens levesett, klimatrusselen osv., slik at turistene føler at de fikk noe ut av turen, selv om de ikke så isbjørn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.