De store severdighetenes land

Et besøk i Kina blir naturligvis preget av landets store og berømte severdigheter.Tekst og bilde: Kristin M. Bjerkeland

Publisert

Du kan med fordel vie mye tid til de store severdighetene når du besøker Kina. Og da tenker vi ikke bare på den Kinesiske Mur (som absolutt er et ”must”). Ved nærmere ettersyn (og litt smugtitting i reiseguiden) åpenbarer det seg nemlig et hav av interessante byggverk, museer, kunst- og kulturskatter som er verdt å få med seg. Og det er slett ikke umulig å rekke over en del – selv om det er vanskelig å yte landet rettferdighet ved å sette av en måned, slik vi gjorde. Likevel – bedre med en måned enn ingen måned.

Lettest i Beijing

Beijing er et greit og opplagt startpunkt. Delvis fordi det forenkler kommunikasjonen videre inn i landet, og delvis fordi flyplassen der er så moderne og tar imot så pass mange utlendinger, at de har tekstet det meste på engelsk. Hvilket gjør livet adskillig enklere – enn så lenge. I tillegg har Beijing svært mye å by på – både av byliv, severdigheter og kultur.

Dersom du ikke har sovet særlig godt under flyturen, og føler deg en smule trøtt ved ankomst til byen, kan det være greit med en litt myk start. For eksempel kan det være stor nok utfordring å finne Den Himmelske Freds Plass med en smule jetlag i kroppen. Og det til tross for at den ligger midt i byen og i midten på alle kart (kart er for øvrig er helt nødvendig, og da helst ett med både vestlig skrift og kinesiske tegn på). Plassen i seg selv er ikke så mye å se på. Noen lykter, heller på bakken og masse mennesker. Men den er veldig stor (det er derfor den kan være litt vanskelig å finne – du skjønner rett og slett ikke at du faktisk er på plassen), og har unektelig et både historisk og tragisk sus over seg. Dessuten leder den direkte til Den Forbudte By.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer