De største i Tyskland

De største og mest kjente julemarkedene i Tyskland trekker turister helt fra andre siden av Atlanterhavet. Her er noen av godbitene:

Publisert
Sist oppdatert

Kjært barn har mange navn – og det gjelder også for de tyske julemarkedene. De kalles ”Weihnachtsmarkt”, ”Christkindlesmarkt” eller ”Striezelmarkt”, avhengig av geografisk plassering og tradisjon. De tyske julemarkedene varer stort sett en hel måned; i motsetning til markedene her hjemme som holder seg til en og annen helg.

Dresden

Når: 25. november til 24. desember.

Tysklands eldste julemarked er det såkalte ”Striezelmarkt”, som skriver seg helt tilbake til 1434. Årets marked er det 570. i rekken, og hit kommer cirka 250 utstillere og håndverkere for å selge sine varer. Et av høydepunktene er julekakefesten andre søndag i advent. Da serveres det en kjempesvær julekake på 3.000 kg, som snittes opp med en 12 kilo og 160 centimeter stor kniv. Årets festblir 4. desember.

Mer informasjon: Dresden Turistinformasjon

Nürnberg

Når: 26. november til 24. desember.

Ikke like gammelt som julemarkedet i Dresden, men tradisjonen i Nürnberg har også en anselig alder. Historikere har sporet det tilbake til 1628, og det er en brukbar alder for et julemarked, får man si. Markedet her får visitt av to millioner besøkende årlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer