De største norske

Vi må se langt etter sjøer, fornøyelsesparker og kjempekinoer i norske kjøpesentre. Men for den som liker å slenge om seg med kredittkort og handleposer, er det litt å ta av her på berget også.

Publisert

Den største forskjellen på våre hjemlige varianter og de utenlandske, ligger både i størrelse og tilbud. Mens de største i verden satser på å bli som byer med alle slags underholdningstilbud, er det butikker og restauranter som er de rådende tilbud i kjøpesenterjungelen her hjemme. Men tallene taler likevel for seg. Nordmenn shopper seg ganske så gale, også på norske sentre.

De største norske

Her er en oversikt over de største norske kjøpesentrene. Rangeringen er basert på tall fra Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon for omsetningen i første halvår 2000.

1: Kvadrat i SandnesDette senteret har økt omsetningen kraftig siste halvår etter store utvidelser. Her er det mer enn 150 butikker og 17 restauranter. Senteret har både vinmonopol og apotek.

2: Strømmen Storsenter i StrømmenEt senter i Olav Thon gruppen med rundt 110 butikker. Her er det også museum, danseinstitutt, diskotek, helsesenter og diverse kulturtilbud.

3: City Syd i TrondheimFem kilometer utenfor Trondheim sentrum finner du senteret med 65 butikker og restauranter. Tidligere var City Syd det desidert største senteret i Norge, men får nå konkurranse fra sterkt voksende sentre lenger syd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer