De største partystedene

Hit reiser norsk ungdom for å feste.

Bildene er hentet fra videklipp av fester på Magalluf, et populært reisemål for norske ungdommer. Foto: YouTube/montasje
Bildene er hentet fra videklipp av fester på Magalluf, et populært reisemål for norske ungdommer. Foto: YouTube/montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De reiser gjerne i juli, og de reiser til steder det er billig og hvor det finnes andre ungdommer. Vi har spurt charterselskapene hvor norsk ungdom reiser for å oppleve livlig uteliv og fest. Listen kan du se lenger ned i artikkelen.

Nakne norske jenter på bar henges ut på internett

Er du yngre enn 18 år og har lyst til å reise på tur med kompisene i stedet for med mor og far? Alle charterselskapene har de samme reglene hva gjelder umyndig umgdom på tur: Er du under 18, må du ha skriftig samtykke fra foreldre/foresatte om at du får lov til å reise alene. Har du først fått tillatelse fra mor og far til å reise alene, er det imidlertid ingen ytterligere nedre aldersgrense.

Ville ikke gjort det

Spørsmålet er vel bare om det er så klokt å gi ungdom tillatelse til å reise alene på vennetur før de fyller 18.

- Det er veldig viktig at foreldrene tenker før sender barna alene til Syden, jeg ville for eksempel ikke sent en 16-åring alene til Syden, sier informasjonssjef i Apollo, Helen Begby.

- De fleste oppfører seg fint og det er ingen problemer. Men det mange ikke tenker på er at det er mange fristelser der som ikke er hjemme. Og jenter som går ut på byen alene i bikini: Foreldre bør være oppmerksomme på at dette kan skje. Jeg mener at foreldre bør være mye mer kritiske på å si at det er ok at ungdom reiser alene til Syden, fortsetter Begby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.