Ferie i Sverige?

De svenske corona-reglene du må vite om i sommer

Dette må du vite om corona-regler, reiser og svenske attraksjoner.

STENGT: Liseberg er foreløpig stengt, på grunn av at de rammes av svenske myndigheters regel om forbud mot arrangementer med folkemengder på over 50 personer. Andre familieparker kan ha åpent, men det vil være restriksjoner med tanke på besøkende. Foto: Liseberg.se
STENGT: Liseberg er foreløpig stengt, på grunn av at de rammes av svenske myndigheters regel om forbud mot arrangementer med folkemengder på over 50 personer. Andre familieparker kan ha åpent, men det vil være restriksjoner med tanke på besøkende. Foto: Liseberg.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. juni åpnet norske myndigheter for at nordmenn kan reise til Danmark, Grønland, Færøyene, Island og Finland - og til områder i Sverige med lav corona-smitte, som foreløpig kun er Gotland. Dette er reiser vi kan gjøre uten å bli pålagt 10 dagers karantene ved hjemkomst til Norge.

Det vil være lov å reise gjennom Sverige for å komme seg til Gotland eller Danmark - og norske folkehelsemyndigheter har sagt at det vil være tillatt å stanse på veien for å gjøre nødvendige ærender. Dette kan du også gjøre uten å bli pålagt karantene ved retur til Norge.

For øvrig vil en ferie eller et besøk til Sverige bli belønnet med 10 dagers karantene ved hjemkomst.

Dersom du planlegger å legge ferien til Sverige på tross av myndighetenes anbefalinger, må du være forberedt på de svenske corona-reglene og ellers forholde deg til de begrensningene og rådene som svenske myndigheter gir til dine innbyggere.

Her er de svenske corona-reglene du må følge dersom du skal feriere eller passere gjennom Sverige i sommer.

Skal du til Danmark? Da kan du sjekke ut de danske corona-reglene her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer