De ti beste golfbanene

Spektakulære baner golferne drømmer om.

Publisert
Sist oppdatert

Norge er ikke noe stort golfland, selv om golfsporten har vokst kraftig de siste ti årene. Nå er det ikke lenger bare fiffen i Holmenkollåsen som spiller golf. Det er blitt for en folkesport å regne.

Det finnes en rekke golfbaner i Norge, men ingen av dem kan måle seg med toppsjiktet av flotte golfbaner. Kanskje bortsett fra golfbanen i Lofoten, som ikke er spesielt avansert, men som har en fantastisk utsikt, og kan by på gofing i midnattsol.

Nettsiden Askmen.com har rangert det de mener er verdens ti beste golfbaner. Mange ligger på andre kontinent, men to av dem ligger ikke så langt unna Norge.

Her er verdens ti beste golfbaner:

Foto: Fairmont Chateau Whistler
Foto: Fairmont Chateau Whistler Vis mer


10. Fairmont Chateau Whistler
Hvor: British Columbia, Canada

Denne 18-hulls par-72 golfbane har vunnet flere priser, og er Canadas beste bane. Det er Robert Trent Jones Jr. som har tegnet den. Lær deg knepene med køllen av David Leadbetter Golf Academy. Etter en dag på banen, som ligger i fantastisk flotte fjellomgivelser, kan du slappe av med en drink på luksushotellet Fairmont Chateau Whistler.

På nett: Fairmont Chateau Whistler

Foto: One & Only
Foto: One & Only Vis mer


9. One & Only Ocean Club
Hvor: Bahamas

Palmeparadiset Bahamas er ikke det verste stedet å ta et slag golf. One & Only Ocean Club har en 18 hulls par 72 mesterskapsbane designet av championship Tom Weiskopf. Den ligger ved strandkanten, og er en magnet for kjendiser og rikinger som vil ha sol, strand og golf. Etter en lang dag ute, kan du slappe av med en spabehandling på hotellet.

På nett: One & Only Ocean Club

Foto: Gleneagles
Foto: Gleneagles Vis mer


8. The Gleneagles
Hvor: Skotland

Skotland er golfens fødested, så selvsagt finnes det veldig bra golfbaner her (selv om været ikke er allverden). På verdenskjente Gleneagles har de flere baner; King’s, Queen’s, nihulls Wee Course, og Jack Nicklaus' tegnede PGA Centenary Course. Golfskolen skal være veldig bra, og i butikken får du kjøpt alt du trenger til golfingen. Du kan bo på Gleneagles eget femstjernershotell.

På nett: The Gleneagles

Foto: Four Seasons
Foto: Four Seasons Vis mer


7. Four Seasons Resort Punta Mita
Hvor: Punta Mita, Mexico

Denne 18 hulls par 72 golfbanen liggerved hvite strender og med fjellkjeden Sierra Madre i bakgrunnen. Jack Nicklaus har også designet denne banen, som er snill mot nybegynnere, men også byr på utfordringer for erfarne spillere. Et av hullene ligger på en egen øy ute i havet! Etter endt dyst, byr femstjernershotellet på en spesiell golfmassasje i spaet.

På nett: Four Seasons Resort Punta Mita

Foto: Adare Manor
Foto: Adare Manor Vis mer


6. Adare Manor Hotel & Golf Resort
Hvor: Irland

Denne ærverdige 18 hulls par 72 golfbanen har eksistert lenge, og ble sist designet av Robert Trent Jones Sr. Selve herregården byr på luksuriøs overnatting og ypperlig mat. Stedet er en favoritt blant de litt eldre golferne.

På nett: Adare Manor Hotel & Golf Resort

Klikk deg videre for å se topp fem golfbaner i verden

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer