De ti beste reisemålene i 2009

Lonely Planet utroper Svalbard som et av de ti stedene i verden du bør besøke i 2009.

En av hovedgrunnene til å dra til Svalbard, er å oppleve det unike dyrelivet, her representert av hvalrossen. Foto: Kristina Lind/Innovasjon Norge
En av hovedgrunnene til å dra til Svalbard, er å oppleve det unike dyrelivet, her representert av hvalrossen. Foto: Kristina Lind/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag denne uken gir reiseguiden Lonely Planet ut sin årlige ”Blue List”, kjent som bibelen for de hotteste reisemålene i 2009.

Timesonline.co.uk har fått tatt en sniktitt på lista, som i år har utropt Svalbard som en av de ti "must-see regions" for 2009.

Svalbard: Norges vakreste naturopplevelse - se bildene

Ann Kristin Gjelsten, reiselivskoordinator for turistinformasjonen i Longyearbyen, er storfornøyd med anerkjennelsen fra Lonely Planet:

- Dette er jo kjempefint for turistnæringen her på Svalbard. Jeg håper at flere folk tenker "dette har vi ikke gjort før, det må vi prøve", forteller hun til DinSide.

Gjelsten sier det er lett å forstå hvorfor Svalbard ble med på lista over de beste reisemålene i 2009. Det høyt ansette magasinet National Geographics utropte nemlig Svalbard som det stedet i verden du bør reise for å oppleve snøen i 2008.

- Det er jo en helt unik plass. Og selv om det som regel er fullt på sommeren, er Svalbard vel verdt et besøk på Svalbard i mørketiden, forteller hun.

- I den totale mørketiden blir det magisk og mystisk under stjernehimmelen. Det er mørkt, men du har fremdeles polarlyset, forteller hun.

Bli med til Svalbard: Verdens mest eksklusive cruise

Her er hele lista med noen kommentarer fra boka:

1. Bay of Fires, Tasmania

”Hvite strender med timeglass-sand, Bombay Sapphire sjø, knallblå himmel og ingen mennesker. Det er ikke lenge siden Bay of Forest ble kjent internasjonalt, og turistene vil snart begynne å flokke seg. Derfor bør du dra nå.”

2. Baskerland, Frankrike og Spania

Baskerland er et europeisk urfolksområde som ligger innerst i Biscayabukta på begge sider av Pyreneene mellom Spania og Frankrike. Regionene har et folketall på nesten tre millioner mennesker. ”Baskerland er en cocktail av sol, moro, kultur og skjønnhet,” sier Lonely Planet om det vakre området. Les mer om San Sebastian i Baskerland her.

3. Chiloé, Chile

Chiloé er en øy som ligger i provinsen Chiloé som igjen ligger i Los Lagos i Chile. ”Chiloé har eventyr rennende på en kran. En versjon av det tradisjonelle Chile, men modernisering er også på vei,” skriver Lonely Planet om området.

Ko Tao, Thailand Foto: Sue Pizarro/Stock.XCHNG
Ko Tao, Thailand Foto: Sue Pizarro/Stock.XCHNG Vis mer


4. Ko Tao, Thailand

”Først var det Ko Samui, så Ko Pha-Ngan; når har har Ko Tao dukket opp på Thailands kyst.” Den lille øya på 21 kvadratkilometer er en populær destinasjon for dykkere, med fantastiske strender. Les mer om Thailands strandperler her.

5. Languedoc, Frankrike

”Denne Askepotten i sør var en gang overskygget av vakre Provence og ubesindige Côte d’Azur. I dag utstråler Languedoc en diskret sjarm, og har lange sandstrender, dynamiske byer; Montpellier, Sète and Nîmes.”

6. Nam Ha, Laos

Lonely Planet skryter over fjellene, fossefallene og kulturen i Nam Ha, noe som gjør det til en perfekt destinasjon for øko-turisme. Organiserte skogturer er ledet av lokale innbyggere, som vet alt om områdets imponerende flora og fauna. Bli med på MC-tur i Laos.

The Big Island, Hawaii Foto: Steven Kapinos/Stock.XCHNG
The Big Island, Hawaii Foto: Steven Kapinos/Stock.XCHNG Vis mer


7. The Big Island, Hawaii

”Den er kanskje mindre glamorøs enn sine småsøsken, men Big Island har alle de nødvendige tropiske fornøyelsene (pluss lava-sprøytende vulkaner), har mindre turister og er billigere.” Bli med på en bildereise til Hawaii her.

8. San Andres & Providencia, Colombia

San Andrés y Providencia er en provins i Colombia som består av øyer og skjærgård cirka 775 kilometer nord for kysten av Colombia og bare 80 kilometer fra kysten av Nicaragua. ”De to hovedøyene har en ying og yang-kvalitet,” skriver Lonely Planet. San Andres er perfekt for de som vil ha en mer action-fylt ferie med sportsfiske, dykking og ekskursjoner, mens Providencia er for de som vil slappe av på billedskjønne, avslappende strender.

Mer om Colombia: De ekte Pirates of the Caribbean

9. Svalbard, Norge

”Ujevne klipper, mørke fjorder, isbreer og den reneste hvite snøen… den Kalde Kysten er Norge, bare bedre: kaldere, renere, mindre populasjon, dyrere og 1.000 kilometer nærmere Nordpolen. Det er den eneste plassen i Europa hvor isbjørner vandrer.”

Mister vi Norges siste villmark?

10. Yunnan, Kina

Yunnan-provinsen er en av Kinas mest hippe destinasjoner. Her kan turister se fantastiske solnedganger på Tiger Leaping Gorge, verdens dypeste kløft, se soloppganger på toppen av Yuanyangs risterrasser og dra på en opplevelsesrik jungeltrekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer