De ti beste reisemålene i 2009

Lonely Planet utroper Svalbard som et av de ti stedene i verden du bør besøke i 2009.

En av hovedgrunnene til å dra til Svalbard, er å oppleve det unike dyrelivet, her representert av hvalrossen. Foto: Kristina Lind/Innovasjon Norge
En av hovedgrunnene til å dra til Svalbard, er å oppleve det unike dyrelivet, her representert av hvalrossen. Foto: Kristina Lind/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag denne uken gir reiseguiden Lonely Planet ut sin årlige ”Blue List”, kjent som bibelen for de hotteste reisemålene i 2009.

Timesonline.co.uk har fått tatt en sniktitt på lista, som i år har utropt Svalbard som en av de ti "must-see regions" for 2009.

Svalbard: Norges vakreste naturopplevelse - se bildene

Ann Kristin Gjelsten, reiselivskoordinator for turistinformasjonen i Longyearbyen, er storfornøyd med anerkjennelsen fra Lonely Planet:

- Dette er jo kjempefint for turistnæringen her på Svalbard. Jeg håper at flere folk tenker "dette har vi ikke gjort før, det må vi prøve", forteller hun til DinSide.

Gjelsten sier det er lett å forstå hvorfor Svalbard ble med på lista over de beste reisemålene i 2009. Det høyt ansette magasinet National Geographics utropte nemlig Svalbard som det stedet i verden du bør reise for å oppleve snøen i 2008.

- Det er jo en helt unik plass. Og selv om det som regel er fullt på sommeren, er Svalbard vel verdt et besøk på Svalbard i mørketiden, forteller hun.

- I den totale mørketiden blir det magisk og mystisk under stjernehimmelen. Det er mørkt, men du har fremdeles polarlyset, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer