De ti mest populære fjellturene

Turistforeningen presenterer rutene der du ikke går alene.

Tenkt deg til fjells? Se hvilke ruter som er mest populære. Foto: Gaby Bohle/Innovasjon Norge
Tenkt deg til fjells? Se hvilke ruter som er mest populære. Foto: Gaby Bohle/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske turistforeningen jobber for å få flest mulig av oss opp av sofaen og ut i fjellet.

Nå er høsten her, og det er en glimrende tid å komme seg til fjells. Knallfarger, frisk luft og kanskje litt snø på fjelltoppene er det som venter den som tar turen med fjellsko på beina og kvikklunsj i lommene.

Du er ikke alene dersom du liker å dra til fjells. Den norske Turistforeningen har nå rekordmange medlemmer. 200.000 nordmenn på fjelltur er ikke lite.

Vet du ikke hvor du skal legge fjellturen?

Her er listen over Norges ti mest populære fjellturer. Kanskje en av disse er noe for deg?

1. Preikestolen

Preikestolen ved Lysefjorden innenfor Stavanger er en av Norges store turistmagneter. Nesten 100.000 mennesker tar turen ut på det svimlende fjellplatået hvert år. Turen opp tar mellom én time og 2 1/2 timer, avhengig av form og forhold. Det er merket sti fra Preikestolhytta. Stien er ganske bratt visse deler av turen.

2. Besseggen

Besseggen hadde over 40.000 vandringer sist sommer. Det er en grunn til at dette er en av landets mest populære turer. Den fantastiske utsikten over ville Jotunheimen og bratte stier gir en god følelse av mestring. Turen er ikke spesielt vanskelig, og heller ikke utsatt, men gir likevel en luftig følelse med det grønne Gjendevannet 400 meter lenger ned på den ene siden, og det dypblå Bessvatn på den andre. De aller fleste tar båten fra Gjendesheim inn til Memurubu, og går tilbake over Besseggen derfra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer