De ti vanligste svindeltriksene

Sleipe taxisjåfører, trege restauranteiere, fikse lommetyver og sjarmerende tiggerbarn. Her er noen av de vanligste turistfellene du kan havne i flere steder i verden - fra New York til Bangkok.

Publisert
Sist oppdatert

1: Griseri på tøyetDu er i en populær park, ved en kjent severdighet eller i en travel gate. Plutselig får du noe griseri på klærne dine, det kan ligne spytt, fuglebæsj eller saus. Uansett vil en hjelpsom tilskuer straks melde sin assistanse med fuktig klut og medfølende ord. Og jammen blir tøyet rent. Problemet er at det samme blir lommene dine, som neppe er like rikholdige etter hjelpen, som de var før.

Vanlig triks som du kan bli utsatt for i mange av verdens travle byer, for eksempel Barcelona, Roma, Rio og Lima.

Skroll ned for de øvrige triksene.2: Den hjelpsomme luringenDu går langs gaten, og blir stoppet av en hjelpsom innbygger som advarer deg mot tyveri i området. Du får gjerne beskjed om å passe godt på lommebok og verdisaker, og vil gjerne reagere med å kjenne etter at disse er på plass. Dermed har du gitt vedkommende de nødvendige instruksjoner om hvor han skal legge sine klebrige fingre på verdisakene dine, uten at du merker det.

Effektivt tyvtriks som kan oppleves i de fleste storbyer med dårlig rykte, verden rundt.

3: TverrstoppDu går på et torg, et fortau eller en travel gate. Personen foran deg bråtstopper for å justere noe h*n bærer på, og du må stoppe opp for ikke å buse rett inn i vedkommende. Mens du er opptatt av å ikke krasje med andre mennesker, blir du lettet for tilgjengelige verdisaker av medhjelpere som har gått bak deg. Barberbladmetoden på ryggsekker, og klebrige finger i lommene er vanlige triks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer