De tre beste gastropubene

Når det er snakk om å tilfredsstille kresne ganer og fine smaksløker er ordet "pubmat" tradisjonelt et skjellsord. Men det var før gastropubene dukket opp. Nå er det minst like fint - og noen steder nesten like vanskelig å bestille bord på - som de vanlige trendy hotspot-restaurantene. DinSide viser vei til tre av de beste gastropubene i London.

Publisert
Sist oppdatert

Den originale

Det var denne lille, luftige puben i Clerkenwell som la grunnlaget for gastropub-konseptet. Og Londons originale gastropub er fremdeles en magnet på lokale matelskere, så vel som de kresne gjestene som gjerne reiser en stund, for å spise på den riktige puben.

Og et besøk på The Eagle er verdt en lang reise. Puben ligger for så vidt sentralt, midt mellom Farringdon og Kings Cross Tube stasjoner, og gjennomgangsbussene 19, 38 og 73 stopper like ved.

Puben er sjarmerende med vaskeekte patina, som fordrer til en avslappet, men livlig atmosfære. Og det åpne kjøkkenet gjør sitt til at et besøk her gjerne ender med en matbit eller to eller tre.

Som en ekstra bonus om et besøk gir mersmak kan du kjøpe med deg the Eagles egen kokebok hjem: "David Eyre, big flavours and rough edges: Recipes from the Eagle". Sjansen er, uansett, at du vil finne tilbake til den vennlige lille gastropuben neste gang du er i London.

The Eagle
Adresse: 159 Farringdon Road
Tube: Farringdon
Tlf: +44 (0)20 7837 1353
NB! Stenger 5 på søndager. Vi anbefaler å booke den populære søndagslunsjen i forkant.

Den trendy

Litt bortgjemt, men ikke bortglemt, ligger the Chepstow i en typisk Notting Hill-gate. Ikke så langt fra verken tubestasjonen eller den blå døren. Men med mindre du har gått deg litt vill, skal det litt til å snuble over denne lille juvelen av en lokalpub.

Puben er en fin blanding av gammel og brun, og trendy 70-tallsinspirert. Ikke for mye og ikke for lite av verken det ene eller det andre. Unge og vellykkede noenogtredveåringer sitter lett henslengt rundt i generøse skinnsofaer, tilfeldig kledd til fingerspissene, men likevel vennlig avslappet i forhold til de mer stivpyntete se-og-bli-sett barene i nabolaget.

Mat, ja. The Chepstow er en av gastropubene som har kommet seg best fra cross-country mat. Fra marokkansk lam, til middelhavske mezzetallerkener og franske croissanter og engelske sandwicher - dette er godt!

Søndager skal du helst ankomme med en passende vennegjeng for en tradisjonell Sunday Roast, med et utvalg engelske søndagsaviser under armen, og en aldri så liten hangover du kan reparere med en pint eller Bloody Mary.

The Chepstow
Adresse: 39 Chepstow Place
Tube: Notting Hill
Tlf: +44 (0)20 7229 0323
NB! Skal du spise søndagslunch lønner det seg å bestille bord på forhånd. Gi også gjerne beskjed om du planlegger å spise ukens 'roast' (enten okse, lam eller svin) for det blir gjerne tomt utover ettermiddagen.

Den modne

Hvite damaskduker og stoffservietter er kanskje ikke det man forventer av en engelsk pub, men det er nettopp det du får på Perseverance. Puben ligger litt i ingenmanns-Bloomsbury, men er ikke mer enn en liten spasertur unna British Museum eller Holborn. Og en spasertur er kanskje nettopp noe man kan trenge, både før og etter et måltid her.
Et besøk på Perseverance er et møte med moderne engelsk kjøkken på sitt beste. Fra kolje og linsesalat til forrett til smuldrepai til dessert - for ikke å glemme den sagnomsuste søndagslunchen. Skal du bare spise én "Sunday Roast" i London, skal du spise den her.
Perseverances kvaliteter blir kanskje aller mest satt pris på av et voksent klientell, men det betyr ikke at det er en treig gammel nabolagspub. Det er kanskje mer den 'pene standarden' som gjør denne puben til en absolutt favoritt for de fra møblerte hjem som liker å ha orden på tingene. Når det er sagt - dette er en pub, og det er veldig lov å slenge innom i de komfortable olabuksene, sneakers og en hettegenser.

Perseverance
Adresse: 63 Lamb's Conduit Street
Tube: Russell Square, Holborn
Tlf: +44 (0)20 7405 8278
NB! Som på the Chepstow lønner det seg både å bestille bord, og gi beskjed hvor mange som ønsker å spise Sunday Roast om du har tenkt å legge søndagslunchen hit. Den bør i tillegg legges tidlig, for puben stenger halv fem på søndager.

Mere pubstoff fra DinSide Reise

Dette var tre puber med god mat. Samboerparet Hvidsten og Gabrielsen har besøkt flere hundre av de populære public housene, og guider deg til 100 gode vannhull i London.

Det er ikke bare Engelskmennene som kan sine puber. Om England er pubenes hjemland er det bare rett og rimelig å si at Dublin er pubenes hovedstad.

Riverdance, Irish Coffe, whisky og øl. Trenger du en quick-fix? Vi guider deg til britiske opplevelser i Norge.

Dublin-ruta The Rock'n’ Stroll Trail handler om steder som var viktige for de musikerne som har smelt Irland opp på det internasjonale musikk-kartet. Rockepubruta gjennom Dublin leser du mer om her.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer