Havarirekord:

- De trenger kjøretimer

Vil ha strengere regler for fritidsbåt-brukerne.

MØTTE VEGGEN: Cabincruiseren endte i fjellveggen og ble påført store skader. Foto: Shutterstock/Tryg forsikring
MØTTE VEGGEN: Cabincruiseren endte i fjellveggen og ble påført store skader. Foto: Shutterstock/Tryg forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er her og båtsesongen er i full gang mange steder langs kysten og på de største innsjøene og vassdragene her i landet. Når frykter forsikringsbransjen og den største båtorganisasjon en ny dyster rekordsommer for fritidsbåthavari.

Ønsker kjøretimer

Aldri før har det vært så mange fritidsbåthavarier i Norge som i fjor, og Tryg Forsikring forventer rekordmange havarier også i år. De ønsker nå obligatoriske kjøretimer i båt for alle som skal føre båter som er over åtte meter (26 fot) lange.

– Norge har hatt teoretisk båtførerprøve siden 2010, men det fungerer ikke godt nok. Vi opplever økning i ulykker, båtskader og havarier som vi setter i sammenheng med blant annet manglende ferdigheter til sjøs, sier direktør i Tryg Forsikirng, Hans Jørgen Molvik.

Praktisk prøve

I dag kan man ta en prøve på nett for lovlig å føre en 15 meter lang båt. Vi mener at alle som skal føre båt der man trenger båtførerbevis, også må ha et antall kjøretimer i båt samt en praktisk prøve, fortsetter han.

Første kvartal i år hadde Tryg en økning i antall båtskader på nær 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer