Sniker du på bussen eller toget?

De trodde de hadde gode unnskyldninger for å mangle gyldig billett. Slik gikk det ...

Du skal ha mer enn en god historie å by på for å unngå straffegebyret.

IKKE GYLDIG BILLETT? Blir du tatt uten gyldig billett, må du betale et gebyr på 1.150 kroner. Dersom du ikke er enig i gebyret, kan du klage - men det er ikke alle forklaringene som vil hjelpe deg til å få annulert gebyret ... Foto: NTB Scanpix
IKKE GYLDIG BILLETT? Blir du tatt uten gyldig billett, må du betale et gebyr på 1.150 kroner. Dersom du ikke er enig i gebyret, kan du klage - men det er ikke alle forklaringene som vil hjelpe deg til å få annulert gebyret ... Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om noen europeere snart vil få gratis kollektivtransport, er det ennå slik at vi i Norge - som de fleste andre steder i verden - må betale for oss.

Og i takt med prisøkningen ellers i samfunnet, øker også prisene på kollektivtransporten jevnt og trutt - så også i år.

Men om du skulle la deg friste til å kutte kostnadene ved kollektivtransporten og sette deg på bussen, toget, banen eller trikken uten å betale billett, ligger du dårlig an - selv med en «god» unnskyldning.

Blir du stoppet i billettkontroll og ikke kan framvise gyldig billett, må du betale 1.150 kroner i gebyr, eller 950 kroner hvis du betaler på stedet eller er under 18 år.

Dersom du ikke er enig i overtredelsen og gebyret, kan du klage. Dette gjør du først til transportselskapet - men dersom du fremdeles ikke er enig i avgjørelsen så kan du klage videre til Transportklagenemnda.

Vi har kikket på forklaringer og avgjørelser som Transportklagenemnda for kollektivtransport har tatt vedrørende ilagt gebyr for manglende eller ufullstendig billett - og her er tre eksempler på unnskyldninger som ikke holder vann:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer