De tryggeste flyselskapene

Det er liten grunn til å være redd for å fly.

Se hvilke selskaper som har færrest ulykker. Foto: Colourbox
Se hvilke selskaper som har færrest ulykker. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er trygt å fly. Sjansen for at du skal omkomme i en flyulykke, er forsvinnende liten.

Likevel, når en alvorlig ulykken først forekommer er dette dramatisk, fordi da er det som regel et stort antall mennesker som omkommer.

2009 var ikke noe godt år for flybransjen sånn sett. Flere omkom dette året enn året før, til tross for at antall ulykker var færre.

766 mennesker omkom i flyulykker i 2009, 168 flere enn i 2008. Av disse var 228 passasjerer på Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet utenfor Brasil i juni.

Senere samme måned styrtet et av Yemenia Airways fly. Kun én av de 153 passasjerene overlevde. To uker etter dette, styrter et av Caspian Airlines fly over Iran. Alle de 168 menneskene ombord omkommer.

En annen stor ulykke vi husker, er Turkish Airlines-flyet som krasjlandet like utenfor Schiphol i Nederland. Her ble ni mennesker drept, og 55 skadet.

Ellers husker de fleste av oss ulykken der en pilot på imponerende vis klarte å lande flyet på Hudsonelven i New York etter at kanadiske gjess kolliderte med motorene rett etter at flyet tok av. Ingen mennesker kom til skade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.