De tryggeste flysetene

Hver eneste dag blir flypassasjerer over hele verden skadet som følge av at bagasje faller ned fra bagasjehyllene over setet hvor de sitter. Blodpropp og turbulens er andre dagligdagse skadeårsaker på fly..

Publisert

Du har kanskje lurt på det selv: Hvor bør du sette deg i flyet - hvor er de tryggeste setene?

Leserne spør

Forrige uke fløy jeg med Air France og hadde en kjedelig opplevelse. Under take-off åpnet bagasjehyllen over meg seg med den konsekvens at jeg fikk en lap-top i hodet. Det gikk heldigvis greit for min del, men hva hadde skjedd om et lite spedbarn hadde sittet her… Fint om dere kunne ta opp dette problemet og lage en oversikt over hvor i flyet det er tryggest å sitte med tanke på ting som faller ned som følge av turbulens etc. Er det slik at det er tryggest å sitte bakerst i flyet under en flystyrt?

Fem tips

Det spørs selvsagt hva du er mest redd for. Fallende konjakkflasker er nok langt vanligere enn fallende fly. Her er en oversikt over hvor det er tryggest å sitte i flyet ut fra disse punktene:Ting som faller ned fra bagasjehyllerTurbulensBlodproppLuftproblemerFlykrasj

Ting som faller ned

Rådet er kort og godt veldig enkelt: Unngå alle seter ved midtgangen for å være på den sikre siden. Mer enn et dusin flypassasjerer blir skadet hver eneste dag verden over som følge av at bagasje faller i hodet på dem. Lederen i flysikkerhetsorganisasjonen Injury Prevention Works, Russel Robinson, hevder at det er så farlig å sitte ved midtgangen at man burde bruke hjelm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer