Tyskland

De tyske coronareglene

De tyske reglene som bestemmer hva du kan gjøre og hva som er åpent.

TYSKE REGLER: Skal du til Tyskland i sommer, er det greit å vite hvilke regler som gjelder for innreise, karantene og andre regler for opphold og aktiviteter. Du oppfordres til å holde minst 1,5 meter avstand til andre til enhver tid, og det er maskeplikt på offentlig transport - og du anbefales å bruke maske på alle offentlige steder. Foto: NTB scanpix
TYSKE REGLER: Skal du til Tyskland i sommer, er det greit å vite hvilke regler som gjelder for innreise, karantene og andre regler for opphold og aktiviteter. Du oppfordres til å holde minst 1,5 meter avstand til andre til enhver tid, og det er maskeplikt på offentlig transport - og du anbefales å bruke maske på alle offentlige steder. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foreløpig er det kun nordiske land Utenriksdepartementet anser som trygge nok som feriemål for nordmenn. Men det kan komme lettelser til flere nærliggende europeiske land fra 20. juli.

Foreløpig har det ikke kommet informasjon om hvilke land dette kan være, men det vil ikke være usannsynlig at norske myndigheter igjen ser til hvordan danskene gjør det.

Danskene åpnet til Tyskland allerede 15. juni, samtidig med at de åpnet grensene til Norge.

På samme tid åpnet også Tyskland sine grenser mot EU, Schengenland - inkludert Norge - og Storbritannia.

Danmark har i tillegg sagt de vil innføre en ny modell for åpning av grensene for land i EU- og Schengen samt Storbritannia, med virkning fra 27. juni. Modellen er bygget på objektive kriterier om smittetall, som den Norge har innført i Norden.

Dersom du tenker deg til Tyskland i sommer, eller norske myndigheter skulle komme til at de åpner for reiser dit, er det regler og informasjon du bør kjenne til, blant annet om hvordan du må forholde deg til innreise, karantene og reise i landet.

Tyskland løftet sine reiseråd for sine innbyggere fra 15. juni og fraråder altså ikke lengre tyskere fra å reise til de fleste EU-land, Schengen (inkludert Norge) og til Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer