De verste byene

The Sunday Times Travel Magazines lesere var ikke nådige da de skulle plukke ut de verste byene i verden å besøke som turist.

Publisert
Sist oppdatert

Det er alltid fint å vite hvor du bør dra, men det kan være like interessant å vite hvor du faktisk IKKE bør dra.

Dermed er listen over taperne i The Sunday Times Travel Magazines Readers' Awards 2008 ganske interessant. Tusenvis av lesere var med og stemte frem sine favortitter, men samtidig fikk de sjansen til å nominere verstingene.

De verste europeiske byene

Det gode ølet kan i hvert fall ingen ta fra Brussel. Foto: Stine Okkelmo
Det gode ølet kan i hvert fall ingen ta fra Brussel. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Vi smeller i gang med de verste europeiske byene. Her levnes det ingen tvil: Liverpool er "stygg", "skitten" og "oppskrytt". Madrid er
full av "rasister" og er dessuten "karakterløs". Og sist, men ikke minst, Brussel karakteriseres som "kjedelig", "grå" og "full av hundemøkk".

Vel, har du uansett lyst til å besøke en av disse byene, kan du jo lese disse sakene:

 • Liverpool: Ti tips
 • Madre mia, Madrid og Slik gjør du Madrid
 • Stalltips til Brussel
 • Er du enig eller uenig? Vil du nominere en annen by som versting? Skriv i debattforumet under.

  De beste europeiske byene ble forresten London, Edinburgh, Paris, Barcelona og Roma.

  Uansett hvor du skal på storbyferie i Europa, mener leserne av The Sunday Times Travel Magazine at du bør droppe å bo på hotellkjeden Ibis. Ibis-hotellene får dårlig skussmål fordi de ser helt like ut: "Når du våkner, husker du ikke i hvilken by du er." Og selv om de er billige, kan de "ødelegge sjelen din", som en leser mente.

  De verste byene - resten av verden

  Skal du på storbyferie utenfor Europa, bør du ligge langt unna Johannesburg, som er "fascinerende, men du får ikke sett noe, siden det ikke er trygt å forlate bilen", Bangkok, som betegnes som "hektisk", "stygg" og "smakløs". Heller ikke Hanoi er en reise verdt, ifølge de som stemte. Dette er byen "hvor alle spytter i gatene".

  Skal du feriere utenfor Europa, er ikke Hilton-hoteller noe å trakte etter heller. De er "sjelløse" og "kaotiske", og de ansatte er "uhøflige". Andre verstinger er kjedene Comfort Inns og Howard Johnson.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer