De verste ferieopplevelsene

Mens Rio, Sevilla og Nice rager høyt på listene over reisemål vi liker best, er det en annen historie for Saudi-Arabia, Elverum og Lahti. Se feriekatastrofene, og hvilke reisemål vi elsker å hate.

Noens idyll er andres feriekatastrofe ... Illustrasjonsfoto: Christian Aasebø Foto: Christian Aasebø
Noens idyll er andres feriekatastrofe ... Illustrasjonsfoto: Christian Aasebø Foto: Christian Aasebø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har vel opplevd en og annen ferietur som ikke ble helt som forventet, men det er ikke alle som liker å innrømme det verken for seg selv eller andre. Noen sier imidlertid ifra. Her er noen advarsler fra reisende lesere.

Skroll ned for mer.

"Vestlandssønn" skriver om Albufeira i Portugal:

- Albufeira - kanskje det mest kjente feriestedet på Algarvekysten. Var selv innom i juni/juli 2000, og kunne ikke komme meg fort nok ut igjen (!). Hvite, digre hoteller over alt! Man måtte opp i høyden for å finne ut hvilken retning havet og stranden ligger. Folk overalt - et glimrende sted for deg som er spesielt interessert i hotellbebyggelser og arkitektur. Nei, Portugal er i ferd med å ødelegge denne delen av kysten med overdreven hotellutbygging.

Også populære Barcelona får røde merker i boka av enkelte besøkende, som Yngve som var der så tidlig som 1998:

- En uke i Barcelona var fem dager for mye. Vi fikk opplyst at det var noe kriminalitet der, men ikke at alt du la fra deg ble tatt og at du hele tiden måtte holde på kamera, vesker etc. Vi så blant annet at en tyv lukket opp sidedøra på en bil som hadde stoppet på rødt og tok vesken til passasjeren som satt der.

En annen spansk ferievinner får heller ikke stjerne i margen av alle. Mie har besøkt Gran Canaria, men vil aldri tilbake.

- Har inntrykk av at de som drar til Gran Canaria reiser dit for å drikke seg dritings, og ikke noe særlig mer enn det.

Strendene i Tyrkia er fine, men kanskje ikke om du må gå flere kilometer for å finne dem ... Foto: Dag Yngve Dahle Foto: Dag
Strendene i Tyrkia er fine, men kanskje ikke om du må gå flere kilometer for å finne dem ... Foto: Dag Yngve Dahle Foto: Dag Vis mer


Tyrkia er også et land som får feriesinnene i kok, både i negativ og positiv retning. Lisa har vært i Side og er ikke fornøyd med verken sted eller reisearrangør:

- Vi fant den andre stranda når vi var halvveis i vår ukesferie. For å komme oss dit måtte vi gå oss forderva, det gikk jo ingen Dolmus fra der vi bodde, ute i ødemarka! Aldri mer Side! Side er et møkkahøl av en diger sandkasse!

Matte har vært i Sharm El Sheikh og er klar i sin tale i innlegget Betongcharter:

- Turistbeduiner (fra Kairo), kappes i å selge egyptisk turistkitsch og billig parfyme. Italienere river med seg det som er å finne av koraller. Amerikanske soldater på perm råner rundt og kjører over det som er å finne av hunnkjønn. Til dykkere: Lei en båt og dra fra Sharm El Sheikh så fort dere kan.

Drar vi enda lenger av gårde, til Costa Rica, så vil Tarjei fjerne noen illusjoner om hvor paradisisk dette landet egentlig er:

- Etter mer enn ett år i landet har vi derimot virkelig avdekket hvorfor Costa Rica ikke fortjener å betegnes som et paradis. Dette er landet der jøder og mørkhudete fortsatt bortvises fra golfbanen uten at det er lovstridig. Dette er landet der man foretar massedeporteringer av tilfeldige nicaraguanere som stoppes på gata. Det finnes ingen fri presse. Landet har i et statlig monopolselskap samlet all telefoni, Internett, mobiltelefoni og strømproduksjon. Samtidig finnes 220 lovlige kasinoer og minst like mange bordeller.

Best og verst

Rio er best likt av reisemålene i Reiseguiden.
Rio er best likt av reisemålene i Reiseguiden. Vis mer


Syns du disse historiene kun reflekterer enkeltpersoners uheldige eller heldige opplevelser, kan du også finne ut mer ved å se på karakterene som i tusentall er satt på land og steder i reiseguiden. Her sier DinSides lesere selv sin mening om hvordan verdens land og steder er egnet som reisemål. Og atskillige av de tusener av karakterer er satt på Rio, Sevilla og Nice som ligger på topp tre av de best likte reisemålene. Ikke så overraskende, alle er populære reisemål kjent for å by den tilreisende på mye godt.

I den andre enden av skalaen ligger steder som har skåret jevnt dårlig på alle våre kriterier; Attraksjoner, familievennlighet, mat, service, uteliv, bad, fremkommelighet, prisnivå og shopping. Her er det intet mindre enn helkrasj for Saudi-Arabia, og byer som Elverum og Lahti.

I reiseguiden er det de som leser DinSide som bestemmer. Her finner vi innlegg om reisemål fra hele verden, og vurderinger av enda flere steder i form av karakterer fra en (dårlig) til seks (bra). Det er færre som har vurdert de stedene som ligger i bunn av listen. Vi velger derfor å utelukke steder som har fått mindre enn 20 forskjellige karakterer fra oversikten i denne artikkelen.

Her er de verste reisemålene:

  1. Saudi-Arabia (1,43 i karakter)
  2. Lahti, Finland (2,19 i karakter)
  3. Elverum, Norge (2,22 i karakter)
  4. Dayboro, Australia (2,41 i karakter)
  5. Kirkenes, Norge (2,42 i karakter)
  6. Mongolia (2,43 i karakter)
  7. Namsos, Norge (2,47 i karakter)
  8. Szentendre, Ungarn (2,48 i karakter)
  9. Ulladulla, Australia (2,51 i karakter)
  10. Pecs, Ungarn (2,56 i karakter)

Har du selv hatt en ferieopplevelse verdt å skrive hjem om? Gå inn i reiseguiden og del gleder og frustrasjoner med andre lesere.

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer