De verste turistene

Hvilke turister er mest ubehøvlede, tipser minst og tar seg mest til rette? Se hva andre lesere synes.

Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke publiserte DinSide Reise en sak som viste hvor flest amerikanere drar på ferie. Amerikanere er ikke kjent for å være de mest populære turistene, noe forskjellige undersøkelser har vist.

Blant annet har britene uttalt at de ikke vil dele cruiseskipet med amerikanere, og et amerikansk reisemagasin trykket ti reiseråd for amerikanere for nettopp å avverge situasjoner der amerikanere tråkker på de innfødtes tær.

I debattforumet luftet DinSides lesere sine formeninger om hvem som er de verste turistene. Her er noen uttalelser:

Hvilken turistgruppe vil du helst ikke dele resorthotellet med? Foto: David Lat
Hvilken turistgruppe vil du helst ikke dele resorthotellet med? Foto: David Lat Vis mer

Brautende know-it-alls

- Eg har jobba i reiselivsbransjen i mange år, og kan med sikkerheit sei at amerikanerene er aller verst. Brautende, høglytte, feite know-it-alls! Har fått så mange dumme spørsmål frå dei, som eg aldri har fått frå noen andre turistar. Av og til lurar eg på korleis dei har klart å forlata staten, let alone landet sitt på eige hand når dei har så utrulig lite kunnskap om resten av verden! Eg syns faktisk det er skremmande at dei er supermakt.

De som syns amerikanere er verst kan ikke ha delt reisemål med russere. Nyrike russere eier ikke folkeskikk. De drikker seg fulle på vodka før lunsj, og det er ikke ørens lyd å få i nærheten av dem. De tar ikke fem øre for å legge seg på tærne dine, og de "damene" poserer for guttene sine som om det er til pornoblader. Det nytter heller ikke å snakke til dem, de forstår bare russisk! Det finnes ikke verre mennesker i feriesammenheng!

De tre verste gruppene
- 1) Tyskere
Tyskerne holder fremdeles av alle solsengene, uten å gjøre tegn til å bruke dem. Tyskerne mater fiskene på korallrevet ved siden av skiltet der det gjøres oppmerksom på at dette ikke er tillatt. Når man gjør dem oppmeksom på det, svarer de "men alle gjør det jo". Tyskerne baktaler lokalbefolkningen - som uten unntak er uærlige, late og uten ære. Her er de til og med verre enn nordmenn.

2) Russere
I de billigere turistlandene, som Egypt og Tyrkia, treffer man idag mange russiske turister. De er usjenert rasistiske og finner enhver antydning om at de bør overholde lokale lover og skikker fullstendig latterlig.

3) Engelskmenn
Engelskmenn er plagsomme på en annen måte enn de to overnevnte gruppene. De fleste engelskmenn reiser på ferie bare for å treffe andre engelskmenn. De tilbringer gjerne hele sin pakketuruke uten å snakke med andre ikke-briter enn bartenderen. Hadde de ikke støyet, sunget og bråkt til tidlig morgen hadde de dermed vært til liten sjenanse for andre. Briter er bereiste og mindre rasistiske enn de to overnevnte gruppene.

Kjenner du til skikk og bruk i utlandet? Ta testen!

Nordmenn noe bedre?

Ubehøvlede turister

Hvilken turistgruppe synes du er verst? (Avsluttet)
Russere(25%)
Tyskere(23%)
Briter(16%)
Nordmenn(12%)
Amerikanere(9%)
Svensker(7%)
Franskmenn(4%)
Italienere(2%)
Dansker(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det var flere som hadde noen høner å plukke med utenlandske turister, men noen av debattantene mente at det var å kaste sten i glasshus.

Fæle norske charterturister
- Amerikanerne er faktisk ganske veldannede når de drar på ferie. I motsetning til Nordmenn som cruiser sydover på charterturer en rekke ganger i året!!! Det kan fort bli flaut det!

Frekke i Spania
- Jeg vil vel også tro at en del spanjoler i noen av de norske koloniene der synes nordmenn er rimelig ille. Norsk flatfyll kan nok virke ganske vulgært. Holder man seg unna pakketurer og de største turistsentrene som jeg vanligvis gjør, så møter man få nordmenn(og turister generelt), ikke bare kan nordmennene være bergensere, men jeg vet hvordan nordmenn er dersom vinflasken skulle krype under 20 kroner. En fransk eller italiensk fjeldlandsby er perfekt, langt fra stender og trengsel og stort sett bare du og ett par andre turister med omtrent samme interesser.

Se hvordan utlendingene ser på oss nordmenn: Farvel, folkeskikk

Det er altså sterke meninger om hvem som er de verste turistene. Hva mener du? Skriv i debattforumet under.

Dette mener europeiske hoteller

I fjor gjennomførte Expedia en undersøkelse der de spurte 15.000 hotellansatte i Europa hvilke turister som var verst. De ble bedt om å rangere turistene etter forskjellige kriterier som oppførsel, høflighet, ryddighet, støy og ståk, villighet til å snakke det lokale språket, pengebruk og feriegarderobe.

Japanere og amerikanere på topp

Det er japanerne som ansees som de beste turistene, ifølge denne undersøkelsen. De er ryddige og høflige, og lager ikke mye bråk. På andreplass kom faktisk amerikanerne - som så ofte skjelles ut for å være brautende og uhøflige. De er godt likt fordi de oppfører seg ordentlig, prøver å snakke det lokale språket, og de bruker mye penger i ferien sin. Men de spurte i undersøkelsen sier likevel at amerikanere er de mest høylydte turistene.

Tredjeplassen tok sveitserne, og de scoret høyt fordi de er så rolige og hensynsfulle. Tyskerne er også ganske populære, fordi de er så ryddige og ordentlige - en ryddepikes drømmegjest er en tysker.

Franskmenn verst

Franskmennene kommer dårligst ut, først og fremst fordi de ikke prøver å snakke det lokale språket, fordi de ikke er generøse, og fordi de er frekke. At franskmenn oppfattes som frekke er faktisk blitt et problem for turistnæringen i landet. Den franske turistsjefen vil at frekke franskmenn skal bli høfligere, for å bedre landets rykte blant turistene.

Britene kommer forøvrig på plassen foran franskmennene, og er altså nest verst. De blir ansett som bråkete, uryddige og med en forferdelig garderobe. Det eneste som trekker opp, er at britene bruker mye penger når de er på ferie. Men tips, det er de knepne på.

Når det gjelder dårlig oppførsel, er det briter, russere og faktisk våre kjære naboer, danskene, som blir trukket frem. Nordmenn blir ikke nevnt, men det er nok fordi vi ikke ble satt opp som noe alternativ.

Taxitur? Her er de verste taxisjåførene


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer