Deilig i Dublin

Dublin har for lengst reist seg fra asken av kullkraftverk og torvfyring. Byen har blitt moderne, men har fortsatt beina godt plantet i mudderet fra elva Liffey.

Fargeskrekk har man ikke her.
Fargeskrekk har man ikke her. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Irlands første og desidert største by, ble i sin tid grunnlagt av vikinger sies det. Og denne vestlige avkroken av Europa var i århundreder et fattig og karrig land å leve i. Men to ganger to bokstaver har bidratt til å snu utviklingen i landet: EU og IT. På hvert sitt vis har den europeiske unionen og it-revolusjonen ført store midler inn i øyriket, og gitt landet en ny giv. Given har faktisk vært så kraftig, at boligprisene i Dublin-området har mangedoblet seg på få år. Så dyrt har det blitt å bo her, at ungdom tvinges til å bo blant skjørtene til mor langt opp i tredveåra.

Vi har akkurat tatt en rundtur i og rundt Dublin - se bildene her.Skroll ned for mer.

Gammelt og nytt

Mange assosierer Irland med yrende pub-liv, U2 og riverdance, men også med abortforbud og dødbringende konflikter mellom protestanter og katolikker. Og alt dette er for så vidt korrekte assosiasjoner. Unge jenter som ikke vil bære frem barn, må fortsatt ta turen over Irskesjøen til liberale briter for hjelp. Nordirske konflikter finnes fortsatt, selv om de ikke har lokket på de største overskriftene de siste årene. U2s medlemmer bort fortsatt i Dublins rikeste områder (artister betaler ikke skatt i Irland, og blir derfor boende), og på de mange pubene kan du fortsatt nyte både irsk folkemusikk og riverdance. Men dette er likevel ikke dekkende for Dublin og Irland i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer