Dejlig å være dansk i Norge

55 prosent av danske skiturister legger skiferien til Norge.

Danske på ski er et kjent begrep i norske bakker. Foto: Colourbox
Danske på ski er et kjent begrep i norske bakker. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi visste jo fra før av at norske skianlegg er populære blant våre danske naboer. Nå viser altså en undersøkelse at over halvparten av dansker som skal på skiferie velger Norge, skriver Rejseliv.dk.

Ifølge undersøkelsen, som er gjennomført på vegne av fergeselskapet DFDS, står 1,7 millioner dansker på ski. Hvis alle skal reise på skiferie i løpet av året, vil norske skianlegg få besøk av 935.000 dansker.

Nå er det ikke sikkert at alle dansker som regner seg som skiinteresserte faktisk skal reise på skiferie i år, men alle som har vært på skisentre som Trysil eller Gaustablikk vet at det er ganske tett med dansker i bakkene. Danskene utgjør faktisk 40 prosent av Trysils gjester, har DinSide fått oppgitt av skisenteret.

Danskene foretrekker Norge fremfor Østerrike, som er førstevalget til 20 prosent av de spurte i undersøkelsen. Til Sverige er det bare 14 prosent som kunne tenke seg å reise på skiferie. Frankrike og Italia kommer enda lenger bak med hhv. åtte og tre prosent.

Barnevennlig og vakkert

Norge er populært fordi skisentrene regnes som barnevennlige. I tillegg trekker tilgjengelighet, flott natur og bra boforhold. I undersøkelsen kom Norge best ut på alle disse punktene, foran Sverige og Østerrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer