Dejlig dansk gourmét

Smørrebrød, hakkebøf, bayer og "en lille en". Se hvor du skal dra for å spise skikkelig dansk gourmétmat.

Publisert
Sist oppdatert

Solen skinner, og ute på fjorden sklir seilbåtene forbi. Vannet fra fontenen leverer bakgrunnsmusikken mens vi mesker oss med det beste av danske råvarer. Dansk (!) røkelaks, røkte kamskjell og hjortemedaljonger.

Vi sitter i hagen til Fakkelgaarden, et prisbelønt hotell og spisested som ligger helt sør på Jylland, med utsikt over Flensborg fjord og Tyskland på den andre siden. Rett nedenfor hotellet ligger en hvit sandstrand der gjestene kan dyppe tærne etter middag. Dette er stedet for livsnytere.

Fakkelgaarden er landskjent for sin flotte restaurant, som har vunnet flere priser. Blant disse Årets bedste restaurant i 2000, og Årets bedste bo og spise i 2005. Selvsagt er stedet med i Gastronomy Denmark, en kvalitetsmerkeordning som gis til spisestedene som serverer den beste danske mat i landet.

Restauranter som kvalifiserer til kvalitetsmerket Gastronomy Denmark må oppfylle følgende kriterier:

det skal være overveiende bruk av friske og danske råvarerrestauranten skal bruke sesongvarerde skal ha kjennskap til råvarens opprinnelsede skal ha faglært personalede skal ha en bevisst holdning til råvarer, kvalitet og tilberedelsemathygiene er viktig

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer