Dejlig karneval

Du trenger ikke vente til februar for sydlandske karnevalsrytmer. I vårt deiligste naboland feires karnevalet nå i mai.

Publisert
Sist oppdatert

I dag fyrer danskene løs årets heftigste sambabegivenhet i Skandinavia. Det årlige karnevalet i Aalborg kan til forveksling ligne på gigantfetteren i Rio, i alle fall når vi tar hensyn til at dette faktisk foregår relativt langt fra ekvator. Aalborg-karnevalet er det største i Nordeuropa, og venter omkring 100.000 tilskuere og deltakere i løpet av en heftig uke i mai.

>> Hva kan du forvente deg under karnevalet i Aalborg? Se bildene fra fjorårets store festparader

Karnevalet

Årets karneval starter i dag, søndag 22. mai. Det varer helt til 28. mai, altså en hel uke. De største arrangementene finner sted neste helg. Karnevalet er ment å være en folkefest, med arrangementer tilpasset både skuelystne, familier og dansegale deltakere.

22. mai: Eget barnekarneval med opp til 5.000 barn og foreldre som deltakere i paraden. Inngang til Kildeparken denne dagen er 20 kroner per person, gratis for barn under tre år.

27. mai: Dette er dagen for den store Battle of Carnival Bands, som er en stor internasjonal karnevalskonkurranse med inviterte tropper. Inngang til Kildeparken der hver gruppe etter paraden viser et 10 minutter langt show, er på 20 kroner per person denne dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.