Dejlig, men dyrt i Danmark

Den danske kronen har aldri kostet så mye.

Nordmenn elsker Danmark, men det er ikke like gøy at det er blitt så dyrt i nabolandet. Foto: Colourbox
Nordmenn elsker Danmark, men det er ikke like gøy at det er blitt så dyrt i nabolandet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske kronen har styrket seg betydelig mot vår norske i løpet av den siste tiden. Nå må du ut med over 122,53 kroner for 100 danske kroner. Til sammenligning kostet 100 danske kroner bare rundt 108 kroner i sommer.

Det er fortsatt dejlig i Danmark, men det er altså blitt veldig dyrt i nordmenns mest populære ferieland etter Spania. Sammenlignet med juli, da gjennomsnittskursen var 107,90 kroner, var den 118,30 i november ifølge Norges Banks statistikk. Mest sannsynlig blir den enda høyere i desember, for så langt har dagskursene i desember ligget på mellom 119,35 og 122,82 kroner. Denne statistikken viser også at den danske kronen ikke har vært så dyr så lenge Norges Bank har ført slik statistikk (statistikken går tilbake til 1960).

Blir dyrt for nordmenn

Nordmenn elsker København, og det er synd at den flotte byen blir så dyr å feriere i, særlig nå før jul, når det er så vakkert her. For danskene er uten tvil mye bedre enn oss til å skape julestemning. Se bare bildene av jul i København.

Du som er så heldig at du ikke behøver å tenke på penger når du reiser på ferie, kan forresten sjekke ut tipsene her: La krakk være krakk - luksustur til København.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer