Dejligt juletivoli

Julen har så vidt begynt å snike seg inn i hodene våre. Blir du stressa? Ingen grunn til bekymring. I år kan du legge turen til Tivoli i København. Drikk vikingvin, spis masse godter og opplev en annerledes førjulstemning på årets julemarked.

København lader opp til julen.
København lader opp til julen. Vis mer
Publisert

Tivoli i København er eventyr og magi hele året, men nå i tiden før jul blir det enda mer fortryllende. 17. november åpner årets julemarked som varer helt frem til lille juleaften. Her kan du tusle rundt i gater fulle av lys, varme og ikke minst julestemning.

Fem lysende byer

Sammen med julen kommer lyset. Tivoli har fått sjefsdesigner John Lorring, fra Tiffany´s i New York, til å designe årets lyssetting i de forskjellige "byene" som er satt opp. Det er nemmelig ikke småtterier når Tivoli arrangerer julemarked. På området finner du alpebyen, den engelske byen, den nordiske byen, den danske byen og skogtrollbyen. Men hva kan de ulike byene friste oss med? Vi har spurt Ann Mari Natosch ved informasjonen.

- De forskjellige byene spiller på områdenes spesialiteter og historie. I den engelske byen kan du selvfølgelig spise Fish´n Chips. De skal også selge South Park artikler. Jeg vet ikke helt hva det har med julen å gjøre…

Ann Mari Natosch forteller videre om alpebyen hvor de har et eget treverksted. Her kan du blant annet handle leker til barna. Og når kulda kommer krypende kan du drikke varm gløgg mens du beundrer juletreet fra Tyrol. I den vakkert utsmykkede nordiske byen herjer vikingene. Her kan du drikke vikingvin og spise vikingkaker. Vil du heller holde deg til nåtiden er den danske byen stedet. Her får du servert tradisjonell dansk julemat, og selvfølgelig en god bayer! Mens du morer deg kan barna ta seg en ridetur. Har du sluttet å tro på julenissen? Etter et besøk i skogtrollbyen er tvilen din over…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer